Nevážila ani kilo, když čelila krvácení do mozku. Sofinka dělá pokroky a rodiče prosí o pomoc
ořechy
Výpis příspěvků ke štítku „ořechy“
Medvědí česnek už roste. Jeho sběrem se dá výrazně ušetřit, pozor ale i na vysoké pokuty
Díky teplému únoru už v lesích začal růst medvědí česnek. Obliba této byliny kvůli jejím léčivým účinkům rok od roku roste. Při trhání je ale potřeba dávat velký pozor, abyste medvědí česnek nezaměnili za jiné druhy rostlin. Navíc ne všude je povoleno ho sbírat.
Popelka, tři obří ořechy a polonahý princ. Poznáte české vánoční pohádky od umělé inteligence?
Současné generátory obrázků poháněné umělou inteligencí umí velké divy. Stačí jim zadat své přání a do několika vteřin vytvoří snímek na míru. Jak si ale AI poradí s českými pohádkami jen na základě strohého popisu? Popelce přihrála umělá inteligence více než tři obří oříšky i s polonahým princem. Čerti, s nimiž nejsou žádné žerty, dostali do rukou palcáty a kladiva. Podívejte se na další výtvory, které si redakce CNN Prima NEWS nechala vygenerovat od AI.
Podzim: Nejšťastnější období veverek
Právě na podzim, kdy všude kolem padá listí a stromy jsou zbarvené do žlutorezavých barev, zažívají veverky to nejšťastnější období v roce. Podobně jako matky, které přestanou kojit své ratolesti a mohou se na více hodin vzdálit, mají v tomto období i veverky více času na sebe. Po devíti měsících březosti, rození a krmení mláďat si mohou odpočinout a nabrat síly.
Za sběr ovoce u silnice hrozí vysoké pokuty. Podívejte se, kde můžete plody trhat bez obav
Pokuta až tisíc korun. I taková může být cena za trhání ovoce podél cest. Každý strom má svého vlastníka, i když není za plotem. A různí majitelé mají různá pravidla. Někdo lidi přímo vybízí, aby si natrhali kolik plodů chtějí, jinde na česáče ovoce bez povolení volají policii. Existuje ale mapa s místy, kdy můžete plody včetně ořechů trhat bez obav.
Dívka pravidělně připravuje hostinu pro myšáka, který navštěvuje její kuchyň
Velmi zajímavého parťáka si u sebe doma hýčká mladá dáma jménem Bella. Jejich soužití se stalo hitem sociálních sítí.
Fekální bakterie ve zmrzlině. Samotní inspektoři byli překvapení, co letos ve vzorcích našli
Víc než polovina testovaných vzorků zmrzlin a tři čtvrtiny vzorků ledů do nápojů nevyhovují hygienickým limitům. To jsou závěry kontroly inspektorů ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Nejčastěji bylo v testovaných zmrzlinách velké množství bakteríí, které mohou u milovníků zmrzlin vyvolat střevní potíže.
Proč je lyofilizované ovoce tak zdravé a mělo by být součástí každého jídelníčku?
Říká vám něco termín lyofilizace? Pokud nejste o moc moudřejší, ani budeme-li hovořit o sušení mrazem, nezoufejte, vše vysvětlíme. Stačí pokračovat ve čtení těchto řádků.
Kdy jíst ovoce a jaké množství ovoce denně je zdravé?
Chcete dodržovat zdravý jídelníček a nejste si jistí, jak přistupovat k ovoci? V článku vám poradíme, jaké množství je ideální a kdy nejlépe ovoce konzumovat.
Chycena při činu: Veverka si pochutnala na narozeninovém dortu, usvědčil ji čumák
Veverky bývají velmi rychlé a chytit je třeba při krádeži ořechů je prakticky nemožné. Jenže tato rezatá slečna se usvědčila sama. Zachtělo se jí sladkého, a tak si pochutnala na narozeninovém dortu! Naštěstí se podařilo i vše pečlivě zdokumentovat.
Ořechové skořápky nepatří do koše, ale do vašeho hrníčku
Nejen samotné ořechy, ale i skořápky z nich mají pozitivní účinky na organismus. A hodit se vám budou v tu pravou chvíli. Teď v podzimních plískanicích, kdy nás trápí kašel, je čerstvě po sběru ořechů a louskají se do vánočního cukroví. Budete tak mít po ruce přírodní a účinný prostředek.
Zahrajte si na veverku, vašemu mozku to prospěje
Protože máme právě po sklizni vlašských ořechů a je dobré je nejlépe do dvou měsíců spotřebovat, máme pro vás recept na velmi jednoduchý a rychlý ořechový koláč. Ozdobíte ho ještě polevou podle své chuti a vaše tělo si bude libovat. Dávkou oříšků totiž prospějete i mozku, vlasům, pokožce a vůbec celému tělu.
Bramborové mléko má být ekologičtější než to klasické. Vyvinula ho švédská výzkumnice
Švédská výzkumnice a profesorka z univerzity v Lundu Eva Tornbergová vytvořila krémový nápoj z brambor a hroznového oleje. Výrobek, který je veganskou verzí obyčejného mléka, má být údajně šetrnější ve vztahu ke klimatu.