Osahával a líbal ženu, musela se schovat v hotelu. Pražští policisté po útočníkovi pátrají

Identikit muže podezřelého ze sexuálního napadení ženy v Praze

Pátrání po násilníkovi

Pražští kriminalisté pátrají po muži, který na začátku minulého týdne osahával devětadvacetiletou ženu na ulici v Praze 2. Napadená se musela před útočníkem schovat v blízkém hotelu. Policie v pondělí zveřejnila záběr podezřelého a žádá veřejnost o pomoc při určení jeho identity. Muži hrozí za sexuálně motivovaný trestný čin až pět let vězení, uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Telefonující ženu napadl dosud neznámý muž v pondělí 20. září kolem 7:00 na Novém Městě. Poté co se k ní zezadu přiblížil, políbil ji na krk a začal osahávat na hýždích. „I přes opakovaný nesouhlas ženy nepřestal a v osahávání mlčky pokračoval několik desítek vteřin,“ popsal Rybanský. Muže neodradilo ani to, že žena telefonovala.

Podle informací CNN Prima NEWS měl být násilník pod vlivem alkoholu, což mu zřejmě dodalo značnou dávku odvahy. Napadená žena se následně dala na útěk a před útočníkem se schovala v recepci blízkého hotelu, odkud zavolala policii. „Poté, co se žena schovala v hotelu se muž otočil a jako by nic odešel,“ doplnil Rybanský. Na služebně jim pak celý zážitek popsala.

Kriminalistům se následně podařilo získat záběry podezřelého. Je přibližně 175 centimetrů vysoký, má štíhlou postavu, krátce střižené vlasy a modré oči. V době činu měl na sobě černou mikinu s kapucí a červeným nápisem MC MXCIX, černé tepláky a tmavomodré boty Nike.

Mužovu totožnost zatím policisté neznají. „Pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158,“ vyzval veřejnost policejní mluvčí. Za sexuálně motivovaný trestný čin muži hrozí až pětileté vězení.

Tagy: