Oscarový Pinocchio nese českou stopu. Hudba k věhlasnému filmu vznikla v Praze

Oscarový snímek Pinocchio Guillerma del Tora v sobě má i kus Prahy.

Rozhovor s Alexanderem Smutným

Věděli jste, že celovečerní animovaný film Pinocchio Guillerma del Tora, který si z posledního udílení Oscarů odnesl první místo, nese českou stopu? Orchestrace k hudbě totiž vznikaly v Praze, když skladatelé Conrad Pope a Nan Schwartzová působili na prvním ročníku Composers Summit Prague. Těšit se na jejich dirigentské mistrovství můžete i příští rok. 18. dubna 2024 na zahajovacím koncertě Spectacular Music of Hollywood, v podání ČNSO osobně oddirigují hudbu ze Star Wars a oceňovaného filmu Pošťák.

Snímek Pinocchio Guillerma del Tora, který ve své kategorii ovládl téměř každé udílení cen a je ověnčený nejen Oscarem, ale i Zlatým Glóbem, cenou BAFTA nebo Los Angeles Film Critics Association Awards je prvním animovaným filmem oscarového filmaře Guillerma del Tora a zároveň také jeho vysněným projektem. Nádherný hudební film, který pomocí dosud nejdelší fázové animace vypráví příběh slavné dřevěné postavičky.

Hudbu k filmu složil oscarový skladatel Alexandre Desplat ve spolupráci s hollywoodskými skladateli a orchestrátory Conradem Popem a Nan Schwartzovou, kteří na tomto projektu pracovali v průběhu prvního ročníku Composers Summit Prague. Využili zázemí studia pořadatelské společnosti Soundsgate a během pobytu připravili většinu orchestrace pro oceňovaný animovaný snímek.

Svou účast potvrdili i na nadcházející třetí ročník, který se uskuteční od 18. do 23. dubna 2024. Summit nabídne desítky jedinečných eventů, které povedou hollywoodští skladatelé osobně. Slouží jako platforma pro setkávání a vzdělávání profesionálů i nadšenců v oblasti audiovizuální tvorby včetně gamingu. Na pódiu v Obecním domě nebo prostorách Prague Marriott hotel vystoupí i hvězdný John Debney, autor hudby Iron Man 2, Největší showman či Deník princezny nebo jeden z nejžádanějších skladatelů gamingové hudby Jesper KydVstupenky koupíte přes TICKETPORTAL, zvýhodněné akreditace na webových stránkách www.composers.cz.

Tagy: