Hořká dohra vítězství slávistů? České fanoušky v Istanbulu napadli, jeden je zraněný

Na stadionu si fanoušci užívali vítězství Slavie.

Čtvrteční vítězství pražské Slavie v Istanbulu v úvodním utkání fáze Evropské konferenční ligy proti Fenerbahce fanoušci prožívali. Po vítězství 3:2 se však někteří z nich měli údajně stát terčem útoku. V ulicích města se střetly oba tábory fanoušků, jeden příznivec Slavie byl lehce zraněn. Dřívější informace o čtyřech zraněných vyvrátil mluvčí SK Slavia Praha.

Informace o napadení ihned sdíleli lidé na sociálních sítích. „Po zápase bylo napadnuto zhruba 20 fanoušků pražské Slavie, někteří z nich byli pobodáni,“ uvedla nejprve Hooligans Tv.

Následně počet napadených upravila. „Napadeni byli čtyři fanoušci, informace o dvaceti je lež,“ doplnila. Mnozí diskutující na sociálních sítích byli v šoku a zraněným přáli brzké uzdravení.

Situaci následně pro CNN Prima NEWS přiblížil mluvčí SK Slavia Praha Michal Býček. „Jednalo se o potyčku po utkání, při které byl jeden za slávistických fanoušků lehce zraněn. Jsme s ním v kontaktu. Už v noci jsme apelovali na naše fanoušky, aby dbali na své bezpečí a chovali se v cizím městě zodpovědně,“ uvedl mluvčí. O tom, jak přesně byl fanoušek zraněn, bližší informace neposkytl.

V noci klub na sociálních sítích fanouškům doporučil, aby schovali slávistické symboly. „Slávističtí fanoušci pobývající v Istanbulu, pokud byl někdo z vás napaden, obraťte se na policii, popřípadě na tento účet nebo na e-mail slo@slavia.cz. Pro všechny fanoušky platí: dbejte na své bezpečí, pohybujte se ve skupinách a schovejte slávistické symboly,“ uvedl.

Tagy: