Ostrá slovní palba v Itálii. Ibrahimovic se chytl s Lukakem, došlo na voodoo i matky

V duelu dvou milánských rivalů AC a Interu to je vždy na ostří nože. A to plátí dvojnásob, když je na hřišti temperamentní Zlatan Ibrahimovic. Během úterního zápasu italského poháru nejprve poslal Švéd „Rossoneri“ do vedení. Ale ještě větší pozornost na sebe upoutal, když se pustil do bývalého spoluhráče z Manchesteru United Romela Lukaka. Hašteření dvou těžkých vah doprovázele peprná slova.

Konfrontaci předcházel faul stopera AC Alessia Romagnoliho právě na Lukaka. Ostrý zákrok belgického útočníka pořádně rozzlobil, což se zase nelíbilo Ibrahimovicovi, který chtěl zuřícího soupeře trochu umravnit. Z jedné strany na druhou a zase zpět létaly neslušné výrazy, pak následovalo „berany, berany, duc“. Žádné bezpečné rozestupy spojené s dobou koronavirovou.

Lukaku údajně pronesl směrem k Ibrahimovicovi, že si to pak vyřídí venku.

Oba hádající se muži dostali za nesportovní chování žlutou kartu, následně odpískal rozhodčí Paolo Valeri konec prvního poločasu. V Ibrahimovicovi a Lukakovi to stále vřelo, a tak v neslušných rozpravách pokračovali i při odchodu do šaten.

Švédský forvard měl podle ruchových mikrofonů zakřičet směrem ke svému sokovi „jdi se svojí maminkou dělat to své voodoo, ty malý hlupáku…“ Tím narážel na to, že v roce 2017 Lukaku opustil Everton na základě voodoo zprávy, kterou obdržel při pouti po Africe. Aspoň taková byla slova majitele Evertonu Farhada Moshiriho. Toto tvrzení sám Lukaku popřel.

Tak či tak, voodoo narážku si 27letý útočník nenechal líbit. „Do **dele s tebou i tvojí ženou, ty malá děvko. Chceš se bavit o mé matce?“ řval Lukaku, až ho museli spoluhráči z Interu držet.

Zajímavé je, že oba použili slova „malý/á“. Lukaku podle oficiálních údajů měří 194 cm a váží 96 kg, Ibrahimovic je o jeden centimetr vyšší a má jen o kilogram méně.

S divokou koncovku úvodní půle se lépe popasovali Nerazzurri. Zatímco Ibrahimovic viděl v 58. minutě druhé žluté napomenutí, které se tedy zbarvilo do červené, Lukaku proměnil o chvíli později penaltu čímž vyrovnal na 1:1. Do té doby vedlo AC po gólu Ibrahimovice ze 31. minuty. Postup do semifinále Coppa Italia zařídil Interu záložník Christian Eriksen trefou v pokročilé fázi nastavení.

Vyhrocený incident mezi Lukakem a Ibrahimovicem byl trochu paradoxní z toho pohledu, že oba spolu vycházeli dobře při společném působení v Manchesteru United. V rozhovoru z roku 2017 Ibrahimovic Belgičana ocenil a vztah s ním označil za velmi silný. Lukaku tehdy střílel hodně gólů, k čemuž švédská ikona poznamenala: „Usnadňuje mi práci ... Lukaku je jediným pozitivem. Díky tomu není na můj návrat takový tlak. Nemusím spěchat, abych se vrátil.“

Tagy:
Afrika Itálie fotbal AC Milán sport Inter Milán Zlatan Ibrahimovic Everton FC Coppa Italia Romelu Lukaku Christian Eriksen Zlatan Ibrahimović Manchester United FC FC Internazionale Milano Paolo Valeri