Otazníky nad videem Růžičky: Šlo o divadlo Clashe? Promotér to odmítá a odsuzuje

Vítěz Tadeáš Růžička

Kontroverzní video s bojovníkem Tadeášem Růžičkou

Málokteré video bylo v poslední době tak hojně diskutované jako to, které zobrazuje nepochopitelné jednání bojovníka Tadeáše Růžičky. Ten nejspíš knockoutoval večer na ulici muže a následně se mu vysmíval, přičemž zazněly i hrubé nadávky. Navíc jej chtěl nechat v bezvědomí napospas osudu. Objevily se ale spekulace, zda se nejedná o sehranou scénku. Je to možné?

Večerní noc ve městě narušuje křik. „Tak co, ty debílku vym***nej? Na koho to tady zkoušíš, frajere? Chcípáku! Prober se, debílku. Mr**o, zku***ná! Chcípni tady, ty buz***nte vym***nej. Na koho děláš frajera, ty chc***ko?“ takto promlouvá na začátku videa, které sám natočil, bojovník Růžička nad bezvládným tělem muže na chodníku.

ČTĚTE TAKÉ: Naprosté šílenství. V Oktagonu už nikdy, komentuje drsné video Růžičky promotér Novotný

Na místě je nejspíš i přítelkyně bojovníka, která se jej snaží přesvědčit, aby neodcházel a muži pomohl. A to z praktického důvodu. „Jsou tu kamery, jsou tu kamery!“ upozorňuje. „Bro vstávej, bro vstávej. Vstávej, vstávej! Probuď ho, probuď ho! Jak se budí týpek, co má káčko? Jak se budí týpek, co má káčko?“ opakuje dívka.

Růžička během toho muže profackovává. Ten nereaguje. „Nic, prostě tady usnul,“ říká následně bojovník. „Neusnul, Tadeáši,“ reaguje dívka. „Já mám kapucu,“ odvětí zápasník a chce odejít. „Já nemám kapucu. Probuď ho, prosím,“ žádá opět přítelkyně.

Po chvíli začne muž vydávat zvuky, znějící jako „Ne, ne.“

Drastické video vzbudilo velkou vlnu reakcí. Lidé, kteří na záznamu poznali kickboxera Růžičku, jej odsuzují, stejně tak i osobnosti bojových sportů. Takhle se profesionální sportovec zkrátka nesmí chovat. Valná většina se tak shoduje na tom, že by zápasník měl mít minimálně zákaz nástupu do duelu v jakékoliv organizaci. Často samozřejmě zaznívá názor, že by měl jít do vězení. O tom ale rozhodně další vyšetřování policie, která se případem v současné době několikátým dnem zabývá.

Doposud se ale nepodařilo najít muže, který na videu leží na zemi. Mezi komentujícími diváky na sociálních sítích se proto objevují spekulace, zda se nejednalo o cizince. Tomu by ale neodpovídalo, že na něj zápasník i dívka mluví česky. Jestliže by s mužem měli předtím konflikt, věděli by, zda se jednalo o cizince. Navíc se na záznamu zdá, jako by neznámý reagoval českým „ne“.

Celá kauza vyvolala mnoho domněnek. I promotéra Oktagonu Ondřeje Novotného se nedávno v živém vysílání MMA letem světem jeden z fanoušků zeptal: „Vyjádřil by ses k Růžičkovi? Podle mě jde o domluvené divadlo Clashe.“

„Kéž by. Bohužel to tak v žádném případě nevypadá,“ reagoval promotér největší tuzemské MMA organizace.

Zeptali jsme se proto na vyjádření přímo šéfa Clash of the Stars Tomáše Linh Le Syho.

„Samozřejmě, že s tím videem a s tím, co se na něm stalo, nemáme jako Clash nic společného. Z toho, co vím, tak je ten incident prý starší, měl se stát ještě před Clashem (Růžička zápasil v Clash of the Stars letos 10. června, pozn. red.). Ještě před tiskovkou k turnaji. Dokonce prý ještě předtím, než jsme s Mawarem navázali kontakt,“ tvrdí Le Sy. „Takže s tím Clash nemá absolutně nic společného. Rozhodně to není nějaký prank nebo sranda. To, co se na videu děje, není vůbec žádná sranda. A samozřejmě, že to odsuzujeme,“ říká promotér.

Poté, co se rozjel poprask kolem videa, kterým se zabýval i pořad Krimi zprávy, se bojovník Růžička na sociálních sítích odmlčel, ač fanouškům sliboval vysvětlení celé záležitosti.

V kontaktu není delší dobu ani se šéfy Clash of the Stars. „S Mawarem jsme mluvili naposledy během vyplácení peněz. Nějaké dva týdny po galavečeru, kdy jsme řešili fakturaci. To byl náš poslední kontakt. Od té doby ve spojení nejsme. Měl u nás jeden duel, byl k nám půjčený z RFA (organizace Real Fight Arena, pozn. red.) na jediný zápas, ten si splnil. A žádné další plány s ním nebyly a teď ani nejsou,“ dodává Le Sy.

Co některé lidi vedlo k tomu, že si mysleli, že byla celá scénka sehraná?

Například zapnutá svítilna na mobilu, který leží vedle hlavy bezvládného muže. Jde podle všeho právě o jeho mobil. Je proto zvláštní, že leží vedle něj a osvětluje jeho tvář. Atypické je také jednání dívky na videu, která se ptá oběti na jméno. To vše vedlo k domněnkám, že se možná jedná o dokonale sehranou scénku. Nicméně je mnohem více důvodů k tomu považovat zaznamenanou situaci za skutečnou.

Ač policie nechce zatím průběh vyšetřování komentovat, podle informací CNN Prima NEWS se nepracuje s variantou, že šlo o zinscenovanou záležitost.

Posunu ve vyšetřování by rozhodně napomohla identifikace muže na videu, v případě, že jej poznáváte, kontaktujte českou policii.

Tagy: