Naprosté šílenství. V Oktagonu už nikdy, komentuje drsné video Růžičky promotér Novotný

Promotér Oktagonu Ondřej Novotný se vyjádřil ke kontroverznímu videu bojovníka Růžičky

Šéf Oktagonu Ondřej Novotný reagoval na kauzu bojovníka Růžičky

Nejprve se ke kauze nechtěl vyjadřovat, přece jen v ní nefiguruje bojovník Oktagonu. Nicméně už i promotér Ondřej Novotný nabídl svůj názor na diskutované video bijce Tadeáše Růžičky, na němž hrubě uráží a fackuje na zemi v bezvědomí ležícího muže. „To video je jedna z nejnechutnějších věcí za pětadvacet let, které jsem viděl na domácí scéně. Nemá to vůbec nic co dělat s bojovými sporty,“ má jasno jeden ze zakladatelů největší tuzemské organizace zaměřené na pořádání zápasů.

Bojovník, který se vysmívá na ulici ležícímu muži v bezvědomí, jehož předtím nejspíš knokautoval, alespoň se tím chlubil na svém Instagramu. Jednání Tadeáše Růžičky na kontroverzním videu, které se začalo šířit sociálními sítěmi, diváky šokovalo. Svá vyjádření k případu nabídly CNN Prima NEWS i největší hvězdy tuzemské bojové scény jako Jiří Procházka, Lukáš Konečný, Attila Végh nebo Karlos Vémola.

ČTĚTE TAKÉ: Kdo je napadeným v bezvědomí na videu s Růžičkou? Policie prosí veřejnost o pomoc

Český promotér největší tuzemské organizace bojových sportů Oktagon MMA nabídl svůj pohled až nyní, a to ve svém živém vysílání MMA letem světem. Odpovídal totiž na zaslaný dotaz jednoho z fanoušků: „Vyjádřil by ses k Růžičkovi? Podle mě domluvené divadlo Clashe.“

Novotný si však rozhodně nemyslí, že se jedná o sehranou scénku. „Kéž by. Bohužel to tak v žádném případě nevypadá. Samozřejmě jsem to video viděl. Viděl jsem názory,“ odpovídá promotér. „Nechtěl jsem být… Protože mi volali z Primy, dokonce z Krimi zpráv, že se k tomu nechce vyjádřit ani jedna organizace, která momentálně Růžičku zaměstnává. Tak jsem nechtěl být ten, kdo ho vlastně nemá už dlouho od Undergroundu (unikátní turnaj v období pandemie, pozn. red.) pod sebou, který k tomu něco řekne jako první. Ale co k tomu říct? Je to naprosté šílenství.“

Posun o krok zpět

Šéf Oktagonu je známý tím, že nejde pro silná slova daleko, a tak se nedržel zpátky ani v případě Růžičkova případu.

„To video je jedna z nejnechutnějších věcí za pětadvacet let, které jsem viděl na domácí scéně. Nemá to vůbec nic co dělat s bojovými sporty a s nějakým kodexem. A za mě… Já jsem ten, který vždy dává další šanci, ale tady můžu slíbit, že v Oktagonu se to určitě už nikdy nestane,“ upozorňuje Novotný.

A nabízí i doporučení pro ostatní organizace. „Protože to je něco, co… A ať už ty okolnosti byly jakékoliv, tak to video je něco, co posouvá všechny o krok zpátky. Takže v Oktagonu stoprocentně nikdy. A byl bych rád, kdyby to byl nějaký úzus domácích organizací. Že tímhle to skončilo. Víc k tomu asi nemám. Šílenství,“ dodal Novotný.

Tagy: