Zachoval se jako tupé hovado. Na novináře se nesahá, říká Müller o kauze videa s Růžičkou

Elitní rozhodčí MMA Jakub Müller

Reportér a moderátor Krimi zpráv Michal Janotka čelí výhrůžkám a nenávistným zprávám kvůli jedné z reportáží, ve které ukazoval video ze sociálních sítí. Je na něm bezvládně ležící muž a druhý, který ho fackuje a nadává mu. Útočníkem má být známý bojovník MMA Tadeáš Růžička. Chování zápasníka v rozhovoru pro CNN Prima NEWS zkritizoval i elitní rozhodčí Jakub Müller.

„Video jsem viděl a celkem mě to šokovalo. Samozřejmě nevíme, co tomu předcházelo. Jsou určité polehčující okolnosti, které by mohly být. To znamená, pokud by ho ten člověk třeba napadl se zbraní nebo napadl jeho přítelkyni. Ale na 99 procent, jak to vypadá, tak je to za mě naprosto neakceptovatelné chování, které by si zápasník MMA neměl vůbec dovolit,“ myslí si Müller, který zatím jako jediný Čech rozhodoval na turnaji nejprestižnější MMA organizace UFC.

Video s Růžičkou odsoudily hvězdy české MMA scény. Více v reportáži:

ČTĚTE TAKÉ: Kincl o videu s Růžičkou: Kdokoliv, kdo má IQ větší než akvarijní rybička, to odsoudí

Podle zkušeného rozhodčího je bojovník MMA prakticky lidskou zbraní a své chování musí umět kontrolovat. „Za mě se tento zápasník zachoval jako tupé hovado. Doufám, že obě organizace, ve kterých působí, se k tomu postaví čelem a nebudou si alibisticky hrát na nějakou presumpci neviny, protože video je venku. Teď je na něm, aby to vysvětlil,“ popisuje Müller svůj pohled.

Müller také odsoudil výhrůžky, kterým reportér Janotka čelí. „Na novináře se nesahá, protože to jsou lidé, kteří by měli nějakým způsobem neutrálně informovat o tom, co se děje. Musí se brát v potaz, že ten člověk má rodinu, dítě,“ říká s tím, že fanoušci Růžičkovi pomohli spíš tím, kdyby přestali reportéra obtěžovat. „Pokud jste fanoušci Mawara, tak si myslím, že mu tímhle určitě nepomůžete. Vezměte v potaz, že ten člověk jen dělá svoji práci a má svoji rodinu a tohle nikam nevede,“ uzavírá Müller.

Za Janotkou pevně stojí i jeho kolegové a zaměstnavatel. „Vedení redakce CNN Prima NEWS dává Michalu Janotkovi maximální možnou podporu. Výhrůžky směřované na jeho osobu samozřejmě nebereme na lehkou váhu. Všechny monitorujeme a předáváme Policii České republiky. Další postupy koordinujeme s našimi právníky,“ říká PR manažerka FTV Prima Zuzana Brzáková.

Tagy: