Hrůzný plán vraždícího studenta z Pardubicka. Policie u něj našla i bomby s pohybovými čidly

Devatenáctiletý student měl na chrudimském internátu připraveno několik dalších bomb, dokonce s pohybovými čidly. Tyto informace měli podle redakce Krimi zpráv CNN Prima NEWS při vyšetřování získat pardubičtí kriminalisté. Ti nadále šetří jeden z nejzávažnějších případů loňského roku: nastražení výbušného systému maturantem střední školy v Pardubicích s následnou vraždou kolemjdoucího a sebevraždou.

Podle informací CNN Prima NEWS měl mít student připraveno na internátu v Chrudimi, kde také policejní akce probíhala, hned několik dalších zařízení, ovšem sofistikovanějších, například i s pohybovými čidly.

„Vzhledem ke zjištěným předmětům nelze vyloučit, že podezřelý plánoval v blízké době provedení útoků s daleko větší razancí, na místě s větší koncentrací osob,“ uvedl již v listopadu ředitel Policie ČR Pardubického kraje Jan Ptáček.

Případ začali strážci zákona vyšetřovat 4. listopadu minulého roku, kdy studenti pardubické chemické střední školy našli v kontejneru předmět, který vypadal jako nástražný výbušný systém. Autorem byl podle policistů maturant stejné školy Šimon Z. „Je to taška, která obsahuje předměty, které by mohly být potenciálně nebezpečné,“ přiblížil tehdy Ptáček.

Inspiroval se maratonem v Bostonu

Jak se po zásahu pyrotechniků ukázalo, šlo o zařízení inspirované teroristickým útokem na bostonském maratonu v roce 2013. Tam tehdy zemřeli po výbuších tři lidé a přes 260 jich bylo zraněno. „V tašce byl uzavřený tlakový hrnec, k němu byl připevněn elektrický obvod s časovačem. Dále obsahovala krabici, ve které byly poházené hřebíky a šrouby,“ sdělil v listopadu vedoucí odboru obecné kriminality Police ČR Pardubického kraje Milan Šimek.

Při útěku na ulici ve Vysokém Mýtě mladík bezdůvodně zavraždil kolemjdoucího čtrnácti ranami sekerou. Po hrůzném činu se otrávil jedem, který měl být na bázi rtuti. V nemocnici po několika hodinách zemřel. Přesto, že je tedy pachatel po smrti, policie na případu dál pracuje, protože musí rozklíčovat, co dovedlo 19letého studenta k tak brutálním činům.

Tagy: