Nechtění padesátníci. Některé firmy v Česku odmítají pracovníky kvůli věku, jsou moc drazí

Padesátníci ve firmách mají mnohdy smůlu.

Padesátníci nemají šanci uspět ve firmách

Bez vyhlídek na „povýšení“ a údajně „příliš drazí“. Tak vnímají některé firmy padesátníky. A pokud si hledají novou práci, oproti mladším ročníkům je to pro ně mnohem složitější. A to i navzdory tomu, že v Česku je nedostatek pracovníků.

Mají pár let do důchodu a nemohou se zbavit pocitu, že je firmy kvůli věku diskriminují. To prožil i pan Kamil, který se podělil se svou zkušeností redakci CNN Prima NEWS. „Já jsem s manželkou tápal, ale nic jsme nevymysleli. Proč změnili názor, když bylo domluvené, že přijdu na nácvik?“ popisoval reportérce nechápavě. A není jediný, kdo se zdá být pro některé firmy v neproduktivním věku.

ČTĚTE VÍCE: Změny v důchodech? Vláda jedná skandálně a opomíjí klíčový pilíř, tvrdí Juchelka

„Moje přítelkyně se ucházela o místo v jednom známém řetězci, splňovala kritéria, avšak nepozvali ji na pohovor a bylo jí naznačeno, že je to kvůli věku,“ uvedl svůj příběh pan Radim. Zaměstnat lidi ve věku nad 50 let mají problém podle průzkumu Vysoké školy ekonomické (VŠE) hlavně větší firmy. Starší a zkušenější lidé jsou pro ně drazí a překvalifikovaní. „V menších firmách si cení oné zkušenosti i loajality,“ řekla Kateřina Legnerová z katedry personalistiky na VŠE.

Trh práce se stále potýká s nedostatkem zaměstnanců, i přesto firmy dávají přednost mladším lidem a padesátníci jen těžko hledají práci. Větší strach mají ženy nad 50 let než například matky s dětmi, upřesnila generální ředitelka Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Eva Svobodová.

Neplatí to ale pro všechny obory a ve srovnání s předchozími lety je postavení lidí nad 50 let na pracovním trhu přece jen o něco lepší. „V současnosti se situace zlepšuje obecně, právě kvůli nedostatku zaměstnanců a ještě pokračujícímu oddalování důchodu,“ potvrdil obchodní ředitel Předvýběr.cz Kamil Bareš.

Pokud lidé prožívají diskriminaci například kvůli věku, měli by to podle expertů řešit co nejdříve. Podle sociologů existuje Inspektorát práce, který zodpovídá za to, aby byly dodržovány rovné podmínky pro všechny a lidé se na něj mohli obrátit. „Krom toho existuje celá řada neziskových organizací,“ dodal.

Tagy:
práce firmy kvalifikace starobní důchod Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Inspektorát práce padesátník