Památeční hrnečky nepatří na dno skříně, ale na stylový držák

Hledáte místo, na kterém by se vyjímaly nejrůznější památeční hrnečky? Vyrobte si na ně stylový držák. Bude se hodit na chalupu, na terasu i domů a oblíbené hrnečky budete mít pořád na očích. A navíc vás nemusí stát ani korunu. Materiál na ně si opatříte klidně na zahradě nebo při procházce přírodou.

Opatřete si menší kmen nebo silnější větev. Pak budete potřebovat ještě kousek kulatiny, která bude sloužit jako podstavec. Kmen hezky oholte a ořezané větvičky si schovejte. Případně si přineste i další, budete jich potřebovat víc. Větve si nařezejte na menší špalíčky. Použijte nejlépe přímočarou pilu.

Nařezané větve si ještě očistěte a hezky obruste a vyhlaďte. Můžete zas použít elektrickou brusku nebo klidně brusný papír a houbičku.

Je potřeba si nachystat poleno – upněte ho svorkami ke stolu.

Připravte si do vrtačky plochý vrták. Po ploše vyvrtejte do polena otvory pod úhlem. Díry by měly být umístěné tak, aby se do nich potom daly umístit tenčí větve jako háčky, na kterých budou hrnky zavěšené za ouško. Musí být tedy i dostatečně daleko od sebe.

Ke kulatině bude potřeba připevnit navrtané poleno. Zespodu si vyhlubte díru. Do té se pak hlava vrutu zapustí a stojan pak bude stát pěkně rovně a nebude se viklat.

Vrutem pak kmen ke kulatině připevněte.

Do otvorů pak zasuňte tenké větve, které budou sloužit jako háčky. Přiklepněte je kladívkem, aby pevně držely na místě. Můžete si je ale také pojistit lepidlem.

Pak už jen dejte na to správné místo a zavěste hrníčky památeční i vaše oblíbené třeba na každodenní čaj.

Tagy: