Stačilo přejít přes přechod a byla by doma, Annu ale smetlo auto. Řidič poslal kytku

Stačilo ujít už jen pár metrů a byla by doma. Při cestě z práce ale na přechodu srazilo Annu Márii auto a dívka skončila na jednotce intenzivní péče. O případu informoval slovenský web Nový čas.

Nehoda se stala ve čtvrtek večer na přechodě ve slovenském Holíči nedaleko hranic s Českou republikou. Podle webu Nový čas přecházela Anna Mária přes silnici, kde jí auto dávalo přednost. V místě ho ale začalo předjíždět jiné auto. „Mladík za volantem už nestihl zareagovat a čtyřiadvacetiletou ženu srazil,“ informovala policie.

Mladá žena letěla přes kapotu a v bezvědomí zůstala ležet na silnici. „Řidič pokračoval v jízdě, ale na nejbližším kruhovém objezdu se otočil a vrátil se na místo nehody,“ dodala policie. Annu Márii transportovali záchranáři s těžkými zraněními do nemocnice. Přesné příčiny nehody se stále vyšetřují a obvinění zatím vzneseno nebylo.

Léčba potrvá několik měsíců

Podle matky se mladá žena vracela z práce. „Už byla skoro doma, stačilo jen přejít přechod. A ten už nepřešla,“ řekla se slzami v očích. Dodala, že její dcera má pohmožděné plíce, zlomenou spodní čelist, vylomené zuby, silný otřes mozku, zlomenou ruku a velké bolesti. „Lékaři předpokládají, že léčení potrvá tři až čtyři měsíce,“ uvedla Annina matka.

Anna Mária je stále na jednotce intenzivní péče. Její matka pak uvedla, že řidič je nijak nekontaktoval. Přesto ale učinil gesto, kterým ukázal, že mu celá situace není jedno. Zraněné ženě poslal do nemocnice květiny.

Tagy: