Patejdlova smrt zasáhla české celebrity. Velký zpěvák a milý kluk, smutní Vondráčková a Janda

Vašo Patejdl s Věrou Martinovou a Helenou Vondráčkovou

Zemřel Vašo Patejdl

Obrovská ztráta pro hudbu, komentují fanoušci smrt slovenského hudebníka Vaša Patejdla. Za velkou hudební osobnost ho označila i zpěvačka Helena Vondráčková. Ve vysílání CNN Prima NEWS na umělce zavzpomínal také frontman Olympicu Petr Janda. K úmrtí člena kapely Elán se vyjádřili slovenští i čeští politici. Kondolenci poslal expremiér Andrej Babiš (ANO), který Patejdla označil za svého oblíbeného zpěváka.

„Přišlo to zničehonic. Nechápu, co se mohlo stát. Poznal jsem ho pracovně, byl to fantastický muzikant. Měli jsme teď spolupracovat na chystaném projektu a moc jsem se na to těšil. Práce s ním byla hrozně fajn,“ svěřil se Kříž CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt Jana Kaliny otřásla hudební scénou. Zůstalo tu 99 smutných zvířat, truchlí fanoušci

Na slovenského zpěváka ve vysílání zavzpomínal také frontman skupiny Olympic Petr Janda. „Byl to strašně slušný kluk. Jezdili jsme spolu na tenisové soustředění, kromě toho se tam hrála i muzika. On vždycky vytáhl piano, já kytaru a zahráli jsme si spolu. Měl jsem ho rád, byl to strašně milý kluk. Je mi to opravdu líto,“ řekl pro CNN Prima NEWS Janda.

V šoku byla z Patejdlova úmrtí česká zpěvačka Helena Vondráčková. „Napsal mi spoustu krásných písní. Byl producentem mého samostatného alba, pravidelně jsem si ho zvala na své koncerty v Lucerně a zazpíval také na mém jubilejním koncertě v O2 areně. Obrovský kamarád, veliká osobnost. Ztráta pro nás všechny, odešel vynikající zpěvák a aranžér. Je mi smutno,“ uvedla pro média.

„Spolupráce s ním byla velmi příjemná a krásná, protože podle mě byl velmi jemný člověk s něžným humorem. Byl nesmírně skromný, pracovitý a troufám si říct velmi oblíbený mezi kolegy,“ řekla pro CNN Prima NEWS herečka Sabina Laurinová, která se s Patejdlem potkala při zkoušení divadelní hry Jack Rozparovač.

Zpráva o úmrtí člena skupiny Elán zasáhla celou hudební scénu. Za legendu ho označila slovenská zpěvačka Karin Haydu. Upřímnou soustrast rodině na sociálních sítích vyjádřili například skladatelka Ľubica Čekovská, zpěvačka Patrícia Vitteková nebo zpěvák Miro Jaroš.

Zprávu o Patejdlově úmrtí těžce nesou také jeho fanoušci. „Je to velká ztráta pro naši hudbu, odpočívej v pokoji, Vašo, a děkujeme ti za úžasnou hudbu,“ napsala na Facebook jedna z jeho fanynek.

Na umělce vzpomněli také mnozí politici. Bývalý slovenský premiér Peter Pellegrini ho označil za ikonu. „Pro slovenskou kulturu je to obrovská ztráta. Bohužel nás opouštějí skvělí lidé, jejichž přínos pro kulturní bohatství národa je nezpochybnitelný,“ napsal politik na Facebook. Poslanec slovenského parlamentu Tomáš Taraba Patejdlovi poděkoval za jeho tvorbu, která podle něj „dokázala, že i slovenská hudba může být světová“.

Jako svého oblíbeného zpěváka Patejdla na sociální síti X označil expremiér Andrej Babiš. „Jeho hudba zanechává nejen významnou stopu v našich srdcích, ale i ve světě hudby. Upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým. Je mi to moc líto,“ napsal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel hudební kritik Jiří Černý

Tagy: