Pátrovič plánoval turné s Gottem. Manželka se s ním kvůli účasti v Talentu chtěla rozvést

Kvůli jeho působení v show Česko Slovensko má talent se s ním chtěla rozvést manželka, porota ho opakovaně vyřazovala, přesto se vždy amatérský zpěvák Jozef Pátrovič vrátil a zkoušel štěstí znovu... Další pokus už ale nepřidá, zemřel ve věku 82 let. Co o sobě nezapomenutelný soutěžící během života prozradil?

Vystoupení Jozefa Pátroviče v talentové show Česko Slovensko má talent byla jako přes kopírák. Falešně a mimo rytmus zazpíval svoji vybranou píseň a následně začal hledal důvody, proč jeho výkon nebyl optimální.

„Byl tu příšerný smog, nedalo se dýchat, a tím pádem ani zpívat. Je tady příšerný vzduch, není tu vyvětráno. Publikum po celou dobu, co jsem zpíval, tleskalo tak, že jsem neslyšel hudbu, tak jsem se nemohl chytit. Žádám, aby byl v divadle absolutní klid. Máte tu blbé mikrofony, ty prostě nejsou v pořádku,“ zněly jeho výmluvy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zesnulý textař Eduard Krečmar na sklonku života vyměnil manželku za mladou Ukrajinku. Chodila k nim domů uklízet

Sám byl přesvědčený o tom, že zpívat umí, a ctižádost mu rozhodně nescházela. „Deset let jsem zpíval taneční hudbu, měli jsme hodně vystoupení a lidem se to líbilo. V posledních letech jsem se zaměřil na operetní zpěv, který mi, myslím, sedí nejvíce. Chci přesvědčit porotu i lidi, že zpívat umím. Jen k tomu musím mít podmínky. Když zpívám, potřebuji čistý vzduch a tam je vždycky strašně vydýchaný,“ líčil před lety redaktorovi CNN Prima NEWS.

Co vzkazoval Karlu Gottovi?

U rodiny ale moc pochopení neměl. „Žena mi řekla, že když se do té soutěže přihlásím, tak se se mnou rozvede. Není z toho moc nadšená, ale už to přestala řešit. Nikdo z rodiny se o to moc nezajímá, tu televizní show nesledují... Ale já si to užívám. Lidé mě poznávají na ulici, chtějí se se mnou fotit, je to milé a příjemné. Záporné reakce samozřejmě také vnímám, ale abych řekl pravdu, nevadí mi a respektuji je. Každý má právo vyjádřit názor,“ sděloval Pátrovič.

Na redaktora měl během rozhovoru jedno přání. „Až budete dělat rozhovor s panem Karlem Gottem, vyřiďte mu, že bych byl potěšen a bylo by mi velkou ctí, pokud by mě jako hosta pozval na svůj koncert nebo na nějaké turné. Jeho písničky zpívám velice rád a sedí mi. Lidem by se to určitě líbilo,“ žádal.

Ještě uvidíte, jak všechny překvapím, plánoval

Přestože v každém ročníku talentové show vypadl velmi brzy, měl v plánu zkoušet to dál. „Velmi rád se opět přihlásím. Já totiž vím, že zpívat umím. Doma zpívám každý den. Ale když stojíte v sále, kde je vydýchaný vzduch, tam se prostě zpívat nedá. Pak ten můj výkon samozřejmě nikdy nebude ideální. Ovšem ne mojí vinou. To bych chtěl zdůraznit. Ještě uvidíte, jak všechny překvapím a jak zazpívám,“ plánoval Jozef Pátrovič. Další vystoupení už bohužel nepřidá. Zprávu o jeho úmrtí zveřejnil slovenský deník Nový čas.

Pátrovič, který byl povoláním řidič autobusu, se před čtyřmi lety dočkal vzniku zlaté sošky se svou podobiznou, kterou v pořadu Česko Slovensko má talent získávali soutěžící za mimořádně nepovedené výkony. Za jejím vznikem stál jeden z porotců Jakub Prachař. Naposledy se Jozef Pátrovič v „Talentu“ představil před dvěma lety, kdy zazpíval píseň Zem menom Láska od Mariky Gombitové. Porota se tehdy shodla, že se jednalo o jeho nejlepší výkon za celou dobu působení v soutěži.

Jozef Pátrovič v pořadu Česko Slovensko má talent v roce 2021:

Tagy: