Pátý český vítěz Ligy mistrů nebude. Vaclíkova Sevilla končí, stejně tak Ronaldo

Česko zatím nebude mít pátého vítěze fotbalové Ligy mistrů. Jediný český zástupce v jarní vyřazovací fází nejprestižnější evropské klubové soutěže brankář Tomáš Vaclík vypadl v osmifinále s německým Dortmundem. Na trofej letos nedosáhne ani hráč Juventusu Cristiano Ronaldo, jenž překvapivě nestačil na na portugalské Porto.

Fotbalisté Sevilly s brankářem Tomášem Vaclíkem, který protentokrát zůstal jen na střídačce, vypadli v osmifinále Ligy mistrů s Dortmundem. Úřadující vítězové Evropské ligy na stadionu německého celku remizovali 2:2, což jim po domácí porážce 2:3 na postup nestačilo.

Zůstávají Šmicer, Baroš, Jankulovski a Čech

Vaclík se tak nezařadí ke čtyřem Čechům, kteří v minulosti dokázali Ligu mistrů vyhrát. V sezoně 2004/2005 se po památném obratu proti AC Milán radovali v barvách anglického Liverpoolu Vladimír Šmicer a Milan Baroš. V ročníku 2006/2007 se naopak v dresu milánského AC těšil z pohárů Marek Jankulovski. Jako poslední se ze zisku „ušaté trofeje“ radoval brankář Petr Čech, když ve finále roku 2005 porazil s anglickou Chelsea německý Bayern Mnichov.

Mezi osm nejlepších celků poměrně překvapivě nepostoupil ani italský Juventus s útočníkem Cristianem Ronaldem. Portugalec vyhrál Ligu mistrů už pětkrát, naposledy v sezoně 2017/2018 v dresu španělského Realu Madrid. S ním získal celkem čtyři tituly, toho vůbec prvního se ale dočkal ještě ve službách anglického Manchcesteru United. Letos ale v barvách italské celku nestačil na portugalské Porto, které postoupilo díky více vstřeleným brankám na hřišti soupeře.

O postup bojuje ještě dvanáct týmů

Osmifinále soutěže pokračuje ještě šesti odvetnými zápasy. Ve středu se utkají Liverpool s Lipskem (první zápas 2:0) a Paris Saint-Germain s Barcelonou (4:1). V úterý 16. března jsou poté v plánu duely Manchcesteru City s Mönchengladbachem (2:0) a Realu Madrid s Atalantou (1:0). Jako poslední se ve středu 17. března utkají o elitní osmičku Chelsea s Atleticem Madrid (1:0) a Lazio Řím s Bayernem Mnichov (1:4).

Tagy: