PELOTONIE: Výstava cyklistických snímků na Bořislavce zaujala i Barboru Strýcovou

Navštivte výstavu Pelotonie.

Pokud patříte k fanouškům cyklistiky, fotografie nebo prostě jen máte rádi pěkný kousek umění, rozhodně by vám neměla uniknout výstava PELOTONIE, The Best of Cycling Photography. Ta se koná v Bořislavka Centru ve foyer sídla společnosti Sazka do 27. srpna 2023. Fotografie je možné si zakoupit, všechny získané peníze pak půjdou na dobročinné účely. Zároveň pět z více než padesáti fotografií můžete až do 24. srpna vydražit na dobročinné platformě Dobrobot. Výtěžek z prodeje je určen na podporu mladých cyklistických nadějí ze znevýhodněných rodin.  

Výstava se koná u příležitosti největšího tuzemského silničního etapového závodu Czech Tour, který se jel na konci července v Jeseníkách a Beskydech. „Naše společnost je velkým podporovatelem českého sportu a sportovců. V posledních letech jsme vstoupili také právě do cyklistiky a stali se generálním partnerem tohoto závodu. Vidět na vlastní oči výběr více než padesáti cyklistických fotografií, které zachycují skutečné emoce, ty nejkrásnější, ale i nejtěžší okamžiky tohoto sportu, rozhodně stojí za to,“ říká Pavla Hobíková, manažerka komunikace společnosti Sazka.

Pět cyklistických fotografií jde navíc do on-line dražby na dobročinné aukční platformě Dobrobot.

„Celkový výtěžek z prodeje fotografií půjde na podporu mladých sportovců, které podporuje Česká olympijská nadace. Rodiny za vybrané prostředky pořídí například nové sportovní vybavení.“ dodává Hobíková ze Sazky.

Snímky jsou od přední české fotografky cyklistiky Markéty Navrátilové a jejích kolegů Barbory Reichové a Jana Brychty. Ukazují netradiční pohled na světovou i tuzemskou cyklistiku. Na výstavu se přišli podívat a aukci podpořit také někteří patroni České olympijské nadace včetně Barbory Strýcové.

„Přišla jsem nejen proto, že jsem ambasador České olympijské nadace. Mám tu také mnoho kamarádů, se kterými jsme se poznali už v Riu, a snažíme se i touto cestou pomáhat,“ říká známá česká tenistka a dodává, že u ní mají cyklisté obrovský respekt: „Nedokážu si ani představit, že bych jela závod, jako je Czech Tour, ale hrozně mě cyklistika baví. Teď mě čeká můj poslední turnaj v rámci US Open a pak bych se právě kolu chtěla více věnovat.“

Výstava PELOTONIE je volně přístupná široké veřejnosti. Do foyer se dostanete výtahem z nákupního centra Bořislavka či přímo z Evropské ulice (vchod do KKCG a Sazky). Foyer je otevřeno ve všední dny od 10:00 do 18:00 hodin a o víkendech od 13 do 18 hodin. Na návštěvu výstavy máte čas do 27. srpna 2023, tak si ji nenechte ujít.

Tagy: