Pes v Praze brutálně napadl čtyřletého chlapce. Dítě je v kritickém stavu, majitel utekl

Pohřešovaný muž.

Autentický telefonát z tísňové linky (zdroj: CNN Prima NEWS)

Pes na pražském Petříně ve čtvrtek zaútočil na čtyřletého chlapce. Dítě utrpělo poranění hlavy a je v kritickém stavu. Lékaři jej uvedli do umělého spánku.

K incidentu došlo kolem poledne v parku na pražském Petříně. Dítě bylo na procházce se svou matkou, když na něj zaútočil pes, podle svědků stafordšírský bulteriér. Zvíře bylo v doprovodu svého majitele.

„Ten ihned po incidentu z místa činu utekl směrem k restauraci Nebozízek a dále k takzvané Hladové zdi, aniž by počkal na policisty. Chlapec, který byl v parku na procházce se svou maminkou, musel být hned po napadení ošetřen v nejbližší nemocnici,“ uvedli policisté. Dítě utrpělo vážná zranění v oblasti hlavy, muselo podstoupit operaci a bylo uvedeno do umělého spánku, zjistil web Novinky.cz.

Policie žádá o pomoc

Po majiteli psa nyní pátrají kriminalisté. Měl by být ve věku mezi třiceti a čtyřiceti lety, atletické postavy. Měl na sobě triko s krátkým rukávem, dlouhé tmavé kalhoty a je holohlavý. Pes měl podle svědků výrazně velkou tlamu.

„Policistům se dosud nepodařilo majitele psa nalézt, proto se touto cestou obracíme na širokou veřejnost s žádostí o spolupráci. Pokud ho na záběrech poznáváte nebo víte, kde bydlí, či se zdržuje, kontaktujte prosím neprodleně linku 158,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Tagy: