Debilka, tepe Maláčovou Novotný za přirovnání covidu ke druhé světové válce

Koláž - Jana Maláčová a Pavel Novotný

Maláčová přirovnala covid ke druhé světové válce

Výrok ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové (ČSSD), že ani druhá světová válka nezpůsobila takové potíže jako covid, už stihl pobouřit několik politiků i mnohé uživatele sociálních sítích. Do ministryně se pustili především zástupci pravicových stran. Neakceptovatelný, nehorázný, pitomý, tupý výrok – tak zní nejčastější reakce. Starosta Řeporyjí Pavel Novotný z ODS ministryni počastoval slovem debilka.

„Tohle je totálně pitomý a naprosto nehorázný srovnání,“ napsal na svém instagramovém účtu například poslanec TOP 09 Dominik Feri.

Reagoval tak na prohlášení ministryně Jany Maláčové, která v nedělní partii srovnala koronavirus s druhou světovou válkou.

„Celá země stojí. Ani druhá světová válka nezpůsobila to, co covid. Žádná jiná situace nám nezastavila fakt, že děti chodily do škol. Cesta, kterou naznačují všichni odborníci, je, abychom dostali lidi na vyšší nemocenskou a neměli problémy,“ uvedla v neděli Maláčová v pořadu Partie na CNN Prima NEWS.

Rozčílil se i poslanec Jan Skopeček (ODS): „Výrok ministryně Maláčové, že ani 2. sv. válka nezpůsobila to, co covid, je neuvěřitelně hloupý, tupý a neakceptovatelný. Čím dříve si paní ministryně opráší učebnici dějepisu a vezme svá hloupá slova zpět, tím lépe pro ni samotnou. Tohle se okecat nedá,“ napsal na sociální síti.

Srovnání okomentoval například i bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Takovou nehorázností neschopnost Vaší vlády řešit i rutinní problémy neomluvíte, paní ministryně,“ uvedl na svém Twitteru.

Výrok nenechal chladného ani starostu Řeporyjí Pavla Novotného (ODS). „Jo, on covid napáchal větší zlo než II. sv. válka? Bože, to je debilka,“ napsal na sociální síti.

Maláčová následně sdělila, že svými slovy nijak nechtěla zlehčovat oběti druhé světové války. „Myslím, že pan poslanec Skopeček se mě snaží načapat v něčem, co tak vůbec nebylo myšleno. Nikdo to nemyslel dehonestačně,“ dodala po skončení pořadu pro CNN Prima NEWS Maláčová.

Tagy: