Pláže, pralesy, kaňony i skály: Madagaskar nabízí víc než jen lemury

Vydejte se s Exclusive Tours objevovat krásy Madagaskaru.

Exclusive Tours: Pláže, pralesy, kaňony i skály: Madagaskar nabízí víc než jen lemury

Kdyby se snad někdy Malý Princ Antoina de Saint -Exupéryho ocitl na Madagaskaru, nejspíš by ho polekaly všechny ty vzrostlé i teprve pučící baobaby, ovšem s velkou pravděpodobností by ho uchlácholily zdejší úchvatné západy slunce a v bedýnce by si místo beránka hýčkal lemura. Přijde někomu taková myšlenka postavená na hlavu? Pak ještě nebyl na Madagaskaru. Na jedinečném ostrově, který byl původně součástí Afriky a kde si nejen milovníci přírody přijdou jako v jiném světě. Právem patří mezi nejoblíbenější destinace, do nichž se můžete vydat třeba s Exclusive Tours.

Bez nadsázky se dá říct, že na Madagaskaru můžete vidět nevídané. Zdejší fauna i flóra jsou mimořádně rozmanité a unikátní. Berou dech i zkušeným cestovatelům, kteří už viděli a zažili mnohé. Kdo může, ať neváhá a vyrazí se přesvědčit na vlastní oči i kůži. A kdo to štěstí nemá, může se alespoň zasnít při čtení následujících řádků. I to dokáže uprostřed zimy příjemně zahřát.

Čtvrtý největší ostrov na světě se od Afriky oddělil před 165 miliony let. Po celou tu dobu si uchovává svoji křehkou jedinečnost a přírodní bohatství, jaké jinde nenajdeme. Jeho obyvatelé se jmenují Malgaši, z části Afričani a z části Asiaté. Jejich kulturu ale výrazně ovlivnili také Arabové.

Filosofie Exclusive Tours

Poznávání krás vnějšího světa utváří náš svět vnitřní. Umožňujeme našim klientům zažít a vychutnat si ty nejúchvatnější zážitky a luxus, které si zapamatují navždy. Naši klienti si zaslouží jen to nejlepší. Proto všechny naše služby jsou naprosto individuální, na míru a vše je několikanásobně překontrolováno a vždy ověřeno.

zdroj: Exclusive Tours

Příroda na Madagaskaru

Na Madagaskaru najdete kaňonyhorské louky i tropické deštné pralesy, které jsou součástí Světového dědictví UNESCO. Proslulé jsou také místní baobaby, stromy s nápadně širokými kmeny, které dokážou žít až tisíc let. Říká se, že v nich žijí lidské duše. Velmi vyhledávaná je baobabová alej v regionu Menabe, kde zhruba pět desítek stromů narostlo do výšky třiceti metrů.

Celý ostrov lemují bílé pláže s palmami, zblízka se tu dá seznámit s obyvateli korálových útesů. Jinde se nad pláží tyčí další tisíciletí svědci zdejšího života – velkolepé skály.

Když se řekne fauna na Madagaskaru, asi každý si vybaví lemury. A bude mít pravdu. Tahle roztomilá a poměrně dost ochočená zvířata, která se nechají i pohladit – jen pozor, není radno dotýkat se jejich ocasů – v divoké přírodě jinde na světě nenajdete.

Ovšem na Madagaskaru žijí také stovky druhů motýlů, plazů i žab. Dalšími typickými zvířecími představiteli ostrova jsou gekoni, chameleoni nebo želvy.

Vize Exclusive Tours

Umožňujeme svým klientům zažít planetu Zemi z pohledu nejvyšší úrovně cestovatelských služeb. Patříme ke špičce svého oboru. Luxus je u nás standard. Nabízíme nejvyšší kvalitu služeb, jsme dlouholetými odborníky a partnery těch nejluxusnějších poskytovatelů služeb. Udržujeme si příjemnou, přátelskou, ale zejména upřímnou a otevřenou atmosféru. Vždy jsme 100% diskrétní.

zdroj: Exclusive Tours

Původní africké zvyky a tradice

Ačkoli se ostrov před stamiliony let od Afriky oddělil, původní zvyky a tradice tu přetrvávají. Místo tu mají také mýty a legendy. Zdejší obyvatelé věří na věštby a naopak nevěří na smrt, podle jejich přesvědčení se jedná pouze o změnu v životním cyklu, podobně, jako když se z vody stane pára.

Mimochodem věděli jste, že zásadní roli pro Malgaše hrají světové strany? A to například při stavbě domů a jejich zařizování. Například dveře by měly být orientovány na západ. Dále si původní obyvatelé hlídají například i umístění postele či směr, kterým zahazují odpadky.

Místa, která stojí za vidění

Pokud hledáte dovolenou, na kterou budete dlouho vzpomínat, Madagaskar je ideální volba. Tady je pár tipů, kam se vypravit:

  • Antananarivo – hlavní město, kde se pokocháte místní kulturou, například palácem Rova, nebo tržišti i jezerem Anosy.
  • Národní park Isalo – pískovcové skály, údolí, vodopády i kaňony, vše na jednom místě. Pokud vás nic z toho nepřiměje zastavit se na delší dobu, pak se to zřejmě povede pohřebišti s Alo-alo – dva metry vysokými vyřezávanými prkny zakončenými soškami.
  • Tsingy de Bemaraha – rezervace zapsaná na seznamu UNESCO. Setkáte se v ní s pískovcovými skalami i lesy a jezery.
  • Ankarana – to pravé místo pro milovníky jeskyní. Je jich tu na dva tisíce! Jedna z nich, Andrafiabe, je dokonce dlouhá 800 metrů.
  • Tulear – rybářská vesnička.

Na Madagaskaru jako v pohádce

Cesta na Madagaskar je sama o sobě výhra. Kdo ale chce tuto záležitost posunout na maximální úroveň, může tak udělat v butikovém resortu na ostrově Nosy Ankao. Jmenuje se Miavana a vezmou vás na ni profesionálové v Exclusive Tours.

Miavana není místo bez historie. Původně byla přechodným místem pro sezónní rybáře, následně tajný úkryt pirátů a nakonec prosperující farma s mořskými řasami. Aktuálně patří k chráněné krajinné oblasti.

A o servisu ve zdejším butikovém resortu se vám bude ještě dlouho zdát.

Tagy: