Pneuservisy praskají ve švech. Řidiče, kteří ještě nepřezuli, čekají dlouhé fronty

Pneuservisy nestíhají.

Auta na letních pneumatikách

Pneuservisy nestíhají a v posledních dnech jsou zavalené zakázkami. Motoristé, kteří s přezouváním pneumatik otáleli, nyní budou muset čekat. Buď na termín, anebo ve dlouhé frontě.

Rezervační systémy většiny pneuservisů jsou už téměř plné. Ten, kdo to dosud nestihl, si bude muset zřejmě ještě pár dní počkat. „Celý listopad jsme kompletně plní. Rezervace máme 14 dnů dopředu,“ řekl CNN Prima NEWS majitel pneuservisu Radim Janda. V servisu přezují za den až 60 aut.

ČTĚTE TAKÉ: Pořídit si elektroauto? Češi raději nechají vůz se spalovacím motorem „zemřít“, tvrdí průzkum

Nezastaví se ani mechanici. Někteří pracují i deset hodin denně. „Jak je sezóna, tak dvacet aut denně,“ vypočítal jeden z mechaniků, kolik vozů za pracovní dobu přezuje. Nejnáročnější na výměnu pneumatik jsou podle něj auta typu SUV. „Mají hrozně těžká kola a profily jsou hodně nízké,“ vysvětlil.

Pokud v tomto počasí stále ještě jezdíte na letních pneumatikách, hazardujte s vlastním životem. Letní gumy totiž mají mnohem menší přilnavost k povrchu silnice. Přesto ale řada šoférů ještě přezuto nemá. „Ještě jsem neměl prostor, hodně práce,“ uvedl jeden. „Byl jsem v zahraničí, přijel jsem teď a dostal jsem se k tomu až nyní,“ vysvětlil další řidič.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Z mostu na D1 se zřítil kamion. Vozidlo po pádu začalo hořet, řidič nehodu nepřežil

Tagy: