Hádka na Trutnovsku s fatálním koncem: Partnerka zemřela jinak, než původně tvrdil policii

Muž šel spát namísto aby pomohl zraněné partnerce.

Zabil partnerku a šel spát

Kriminalisté vyšetřují smrt 59leté ženy na Trutnovsku. Ta měla zemřít po hádce s partnerem, který ji udeřil do obličeje a ona se následně uhodila do hlavy. Jenže namísto pomoci muž odešel spát a až později zjistil, že jeho partnerka už nedýchá.

Minulý týden z pátku na sobotu policisté na tísňové lince přijali oznámení od 55letého muže, který tvrdil, že na zemi v bytě ve Rtyni v Podkrkonoší našel svou starší přítelkyni bez známek života. Kriminalisté na místě zjistili, že žena zemřela po úrazu hlavy a verze oznamovatele nesedí.

ČTĚTE TAKÉ: Znásilňování školáků na Ostravsku. Policie viní vedoucího ze sexuálních praktik vůči chlapcům

„Obviněný muž nejprve mlžil. Nakonec však policistům přiznal, že v pátek popíjeli společně s poškozenou alkohol a pohádali se,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová pro CNN Prima NEWS.

Slovní rozepře pak podle výpovědi obviněného přešla ve fyzickou. Měl udeřit ženu do obličeje, ta spadla na nábytek a uhodila se do hlavy. Jenže bez poskytnutí pomoci na následky nárazu zemřela. Partner pak odešel spát. Když po probuzení zjistil, že nedýchá, vymyslel si historku, že ji doma našel. Jeho verzi ale vyvrátila provedená pitva.

„Z těchto důvodů jsme v pondělí odpoledne zadrželi 55letého muže, proti němuž vrchní komisař zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví. Policisté s mužem osudný večer provedli dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem 2,42 promile,“ doplnila Pižlová.

Muž má z minulosti 20 záznamů v trestním rejstříku za méně závažné prohřešky. Soud v Trutnově na něj uvalil vazbu a tentokrát mu v případě prokázání viny hrozí až 16 let vězení.

Tagy:
alkohol policie vražda partner partnerka Policie České republiky okres Trutnov Rtyně v Podkrkonoší