Muž měl utýrat svou ženu k smrti. To já jsem byl oběť, rozplakal se u hradeckého soudu

Muž z Královéhradeckého kraje měl utýrat svou ženu.

Případ utýrané partnerky u soudu

Královéhradecký soud řeší případ muže, který měl podle obžaloby brutálně zavraždit svoji manželku a poté se sám přihlásil na policii. Muž však několikrát změnil výpověď a vinu nyní popírá. U soudu dokonce tvrdil, že obětí domácího násilí byl on sám. V případě prokázání viny mu hrozí až 18 let za mřížemi.

Obžaloba muže viní nejen z vraždy manželky, ale rovněž z jejího týrání. Když ho eskorta přiváděla do soudní síně, působil klidně. „Od roku 2014 až do současné doby týral svoji manželku. Různě ji ponižoval, urážel, a dokonce i mnohokrát fyzicky napadl,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS státní zástupce Milan Vacek.

ČTĚTE TAKÉ: Mladík měl v Hradci přinutit k sexu osmiletou školačku. Policie podezřelého po měsíci dopadla

Podle obžaloby byl 56letý muž vykázán ze svého bydliště kvůli domácímu násilí. Na svou ženu si proto údajně počkal na schodech, kde ji sedmkrát bodl nožem. Pak odešel na nejbližší policejní služebnu a sám se udal. „Manželku zranil velmi brutálním způsobem, přičemž jí způsobil sedm bodnořezných ran. Žena na místě vykrvácela,“ přiblížil Vacek.

Před soudem se útočník rozbrečel a pronesl, že týraný byl on, a svou vinu popřel. Žena mu měla podle jeho slov nadávat, mlátit ho či kopat do rozkroku. Údajně mělo dojít i na výhružky, že ho ve spánku podřízne. „Byl přesvědčený, že celá rodina mu ubližovala. Jeho synové prý na něho nedůvodně podali trestní oznámení. Během líčení velmi podrobně rozebíral všechny křivdy, které měl od své manželky utrpět,“ ozřejmil státní zástupce.

Muž podle Vacka až čtyřikrát změnit výpověď. V první verzi se k činu doznal, jenže pak tvrdil, že vše byla pouze nešťastná náhoda: žena prý na něj při útěku spadla. Soudní senát se snažil přesvědčit i scénářem o tom, že se jeho manželka pořezala sama, když se mu snažila nástroj vzít. „Poslední verze je postavená na tom, že od ní odešel poté, co byla lehce poraněná na rukou, přičemž zabít ji musel na místě někdo jiný,“ dodal Vacek.

Soudní líčení dále pokračuje během čtvrtka, kdy by měli u osudu vypovídat příbuzní. O výši trestu zatím není jasno. Státní zástupce ale připustil, že bude navrhovat potrestání v polovině trestní sazby, tedy 14 let odnětí svobody.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policejní honička na Královéhradecku. Muž ujížděl přes louky, pak se schoval pod skelnou vatou

Tagy: