Krutá izolace osmiletého Petra po autonehodě. Chlapci pomáhají sousedé ze Smečna

Osmiletý Petr s maminkou

Příběh osmiletého Petra, který po těžké autonehodě ochrnul

Málokdo ví o izolaci od světa tolik jako osmiletý Petr ze středočeského Smečna. Po těžké autonehodě ochrnul od prsou dolů a kvůli obavám z nákazy koronavirem zůstal s matkou na jaře na tři měsíce doma. S příchodem druhé vlny se nucená izolace opakuje. Petr to ale nevzdává – i díky pomoci lidí z jeho rodného města.

Osmiletý Petr patří do rizikové skupiny. Po vážné autonehodě, při níž zemřel jeho otec, je od prsou dolů ochrnutý a v noci mívá problémy s dýcháním. Proto je pro něj onemocnění COVID-19 velmi nebezpečné. Už na jaře strávil tři měsíce v izolaci. V současnosti se situace opakuje. „S mamkou to zvládáme dobře, ale trochu mě to domácí vězení nudí,“ přiznal se chlapec.

Petrovi humor neschází

Petrova matka Monika Kašparová uvedla, že má teď mnohem větší strach, než zažívala na jaře. „V první vlně člověk neznal nikoho z okolí, kdo by byl pozitivní na covid. Teď mám ale pocit, že je nemocný každý druhý člověk,“ řekla Kašparová.

Jejich rodině se zatím nákaza vyhýbá. Kašparová má na dálku dvě zaměstnání a pečuje o syna. Kvůli nedávnému rozhodnutí pojišťovny má navíc s nutným zdravotnickým materiálem i větší výdaje. „Leze to do peněz, je to těžké. Ale naštěstí humor Petrovi neschází, kamarádky už ale víc,“ řekla CNN Prima NEWS matka osmiletého chlapce.

Radní Lukšík rozváží obědy po celém Smečnu

Monika Kašparová se svým synem Petrem mají štěstí v tom, v jakém městě bydlí. Obyvatelé středočeského Smečna se snažili na jaře vypomoci, kde se dalo. A podobně je tomu i během druhé vlny. Například radní Zdeněk Lukšík rozváží obědy po celém městě.

Nezastavily se ani kuchařky ve školní jídelně, které na jaře šily roušky. V současnosti už se ale vrátily ke své profesi. „Vaříme do dvou školek, pro cizí strávníky i pro naše seniory, pro které město organizuje i rozvoz,“ uvedla kuchařka Helena Jelínková. V tomto městě je nyní pětadvacet lidí nakažených koronavirem a jeho obyvatelé dělají vše pro to, aby se počty nezvyšovaly.

Tagy: