Česko zasáhlo prudké ochlazení, dorazí i déšť. Kdy se vrátí tropy?

Silné bouřky se prohnaly Českem

Počasí 27.6.2023 6:50

V úterý očekávají meteorologové chladnější počasí. Denní maxima se vyšplhají pouze k 24 °C. V odpoledních hodinách se mohou místy vyskytovat také přeháňky, výjimečně i slabá bouřka. Už ve čtvrtek se však teploty opět přiblíží k tropické třicítce. Horké počasí vydrží až do konce týdne.

V úterý bude oblačno až zataženo, v severní polovině území přechodně polojasno. Ojediněle, zejména na severu a severovýchodě, se mohou vyskytnout přeháňky, výjimečně také bouřky. Denní maxima se mají pohybovat mezi 20 a 24 °C. Povane mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, přes den místy s nárazy kolem 15 m/s.

Také ve středu očekávají meteorologové převážně zataženou oblohu s občasnými přeháňkami nebo deštěm. Během dne bude od západu srážek i oblačnosti ubývat. „Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C, během dne se naopak vyšplhají jako v úterý k 20 až 24 °C. Na severovýchodě naměříme kolem 19 °C,“ uvádí meteorologové na svém webu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Českem prošly pouze slabší bouřky. Teploty o víkendu opět poletí k třicítce

Ve čtvrtek se opět oteplí. Převážně bude jasno až polojasno, na severovýchodě a východě zavládne zejména zpočátku dne zvětšená oblačnost a ojediněle se objeví přeháňky. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat kolem 27 °C.

S blížícím se víkendem budou naměřené hodnoty stále růst. V pátek meteorologové předpokládají, že rtuť teploměru vystoupá k 25 až 29 °C – ojediněle se čekají i přeháňky nebo bouřky. Totožná situace, včetně naměřených hodnot, by se měla opakovat i o víkendu.

Tagy: