Pobodaný a zakrvácený muž se potácel po ulici v Brně. Drsné záběry pokusu o vraždu

Drsný útok nožem vyšetřují kriminalisté v Brně. Na jedné z frekventovaných silnic měla žena před zraky několika svědků pobodat svého manžela. Útoku nejspíše předcházely dlouhodobé manželské problémy. Muž skončil s vážnými zraněními v nemocnici, žena ve vazbě. Část incidentu byla zaznamenána na videu.

Záběry z mobilního telefonu zachycují zřejmě až to, co se odehrávalo po samotném incidentu. Pobodaný a zakrvácený muž se v úterý vpodvečer potácí po Vejrostově ulici v brněnské Bystrci a snaží se přivolat pomoc.

Na videu je nejspíše manželka oběti, která má celý útok pravděpodobně na svědomí. V pravé ruce drží nůž s dlouhou čepelí a vrací se zpátky k autu. Vzápětí se na místo sbíhají svědci a přijíždí policie i záchranáři.

„Jednalo se o muže, utrpěl poranění bodného charakteru, šlo o život ohrožující stav. Pacienta jsme ošetřili a převezli k další péči do nemocnice,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová.

Krvavé stopy s velkou pravděpodobností smyl déšť. Celý incident ve Vejrostově ulici už připomíná jen policejní páska.

Podle kriminalistů můžou být za brutálním útokem dlouhodobé manželské neshody i probíhající rozvod, který žena nejspíš neunesla. „Podle dostupných informací cestovala žena s mužem ve vozidle, měli spolu nejdříve slovní konflikt, který bohužel vygradoval až do vražedného útoku,“ informoval mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Žena zřejmě svůj hrůzný čin plánovala a policisté ji už obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Stíhaná je vazebně, ve vězení může strávit až 20 let.

Tagy: