Sníh, tuhý mráz, ale i 17 stupňů. Nová předpověď meteorologů slibuje počasí jako na houpačce

Ačkoliv už týden trvá meteorologické jaro, do Česka se vrátilo zimní počasí. I v následujících dnech se dočkáme několika teplotních zvratů, Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá sníh, déšť a i polojasno.

úterý meteorologové očekávají proměnlivou oblačnost, místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty kolem 2 až 6 °C. „V noci se může lokálně tvořit náledí nebo zmrazky. Na horách se budou místy tvořit sněhové jazyky,“ uvedl ČHMÚ na webu.

ČTĚTE TAKÉ: Předpověď na jaro: Evropu čekají bouřky, povodně i ničivé větry. Jak bude v Česku?

Středa bude oblačná až zatažená, na východě zpočátku i polojasná. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -1 až -5 °C, na východě až -7 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 6 až 10 °C. „Mráz může ohrozit ohrožující kvetoucí stromy,“ upozorňují meteorologové.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, od západu nebude chybět občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 6 až 2 °C, na Moravě a ve Slezsku místy až 0 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 13 až 17 °C.

Pátek bude taktéž oblačný až zatažený, nejnižší noční teploty klesnou k 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 13 až 17 °C. V sobotu nejnižší noční teploty klesnou k 5 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou až 14 °C, v neděli se podle meteorologů ještě ochladí.

Tagy: