Bouřka zahnala fotbalisty na EURO do kabin. Průtrž mračen zchladila Němce a Dány

Osmifinálový zápas mistrovství Evropy mezi fotbalisty domácího Německa a Dánska v Dortmundu přerušila bouřka. V 35. minutě rozhodčí poslal oba týmy nejdříve na střídačku, poté do kabin. Voda se valila i ze střechy stadionu. Zápas pokračoval zhruba po 25 minutách.

Po návratu na trávník měla dobré šance na skórování obě mužstva, po 45 minutách se však šlo znovu do kabin za stavu 0:0.

Góly padaly až po změně stran. Ve 48. minutě skórovali Dánové, branku ale zrušil videorozhodčí kvůli velmi těsnému ofsajdu. O dvě minuty později naopak VAR odhalil ruku ve vápně severského týmu a Němci kopali penaltu. Tu proměnil Kai Havertz.

ČTĚTE TAKÉ: Postup si Češi nezasloužili. S retro fotbalem a zombie trenérem není šance na úspěch, říká Luhový

V 68. minutě pojistil vedení hostitelské země Jamal Musiala.

Výběr trenéra Juliana Nagelsmanna neprohrál na turnaji ani čtvrtý zápas, z toho potřetí vyhrál. O postup do semifinále vyzve 5. července ve Stuttgartu buď Španělsko, nebo překvapení Eura Gruzii, jejichž souboj je na programu v neděli.

Naopak Seveřané nezvítězili na šampionátu ani na čtvrtý pokus. Do osmifinále postoupili po třech remízách ve skupině. Na posledním ME před třemi lety došli mezi čtyři nejlepší celky, když ve čtvrtfinále porazili Česko.

Tagy: