Podezřelý z únosu Maddie jde před soud. Čelí žalobě z brutálního znásilnění dítěte i seniorky

Christian B., podezřelý z únosu Madeleine McCannové, v pátek stane před německým soudem, informují tamní média. Obžaloba však nesouvisí s případem zmizelé dívky, muž čelí několika jiným obviněním. Projednávaný případ řeší údajné brutální znásilnění 14leté dívky a zhruba sedmdesáti až osmdesátileté seniorky. Obžalovaný, který si v současnosti odpykává trest za znásilnění jiné důchodkyně, se měl také obnažovat před dvěma dívkami ve věku deseti a jedenácti let. Christian B. zřejmě soudu nesdělí zásadní informace, uvedl pro stanici BBC jeho právník.

Státní zastupitelství v Braunschweigu podalo na Christiana B. žalobu v projednávaných případech v říjnu roku 2022, píše německý web RND. K sexuálním útokům mělo dojít v Portugalsku mezi lety 2000 a 2017, soud probíhá v Německu, neboť jde o poslední bydliště obžalovaného. Znásilněné ženy měl agresor svázat, 14letou dívku podle obžaloby bil, bičoval a nutil ji k orálnímu sexu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sexuálně zneužíval dceru a kapal na ni vosk. Muž z Teplicka, po němž šla FBI, dostal 12 let

Jednou z poškozených je Hazel Behanová z Irska, které bylo v době útoku dvacet let. Ta v procesu, který se bude odehrávat v nadcházejících měsících, vystoupí jako klíčový svědek, uvedla stanice Sky News. Behanovou měl podle výpovědi útočník dvakrát brutálně znásilnit poté, co se s nožem vloupal do jejího bytu. Žena dříve kritizovala přístup portugalské policie, která podle ní případ dostatečně neprošetřila, a sdělila jí, že by to poškodilo tamní cestovní ruch.

K jejímu napadení mělo dojít v roce 2004. Až do roku 2020 prý nevěřila, že se případ vyřeší. Tehdy však v médiích spatřila tvář Christiana B., jakožto podezřelého v případu zmizelé Maddie. „Začala jsem si číst článek, z popisu vzhledu toho muže se mi udělalo zle, začaly se mi potit ruce a pozvracela jsem se,“ sdělila irské policii.

Výjimečná opatření

Podle BBC v soudních líčeních ze strany obžalovaného zřejmě nezazní zásadní informace. „Uvidíme, zda bude v průběhu obhajoby mlčet, nebo zda učiní prohlášení popírající jednotlivé činy,“ sdělil stanici jeho přidělený obhájce Friedrich Fülscher. „Pokud obžalovaný prohlásí, že s tím nemá nic společného, že je nevinný nebo využije své právo mlčet, vede to ke stejnému výsledku. Neznamená to tedy, že by měl co skrývat, ale z procesního hlediska to zkrátka dává smysl,“ vysvětlil.

Policie chystá k prvnímu veřejnému soudu v Německu s obžalovaným výjimečná bezpečnostní opatření, uvedla stanice GBNews. Christian B. si v současnosti odpykává sedmiletý trest za znásilnění americké seniorky. Výsledek nynějšího procesu rozhodne, zda zůstane za mřížemi.

Portugalské a německé úřady Christiana B. v posledních letech jmenovaly jako podezřelého v případu zmizelé Madeleine McCannové. Násilník v případu údajného únosu však zatím nebyl obviněn, sám jakékoliv spojení s případem popírá. Tehdy tříletá dívka ze Spojeného království byla v roce 2007 s rodiči na dovolené v portugalském Algarve, když zmizela. Holčička se nikdy nenašla. Není jasné, zda je stále naživu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mladý cizinec v Hostivaři brutálně zbil ženu a chtěl ji znásilnit. Dostal čtyři roky vězení

Tagy: