Podezřelý ze znásilnění ženy na Proseku byl dopaden. Policisté ho zadrželi v Mělníku

Policejní psovod

Policie dopadla muže podezřelého ze znásilnění ženy na Proseku

Kriminalisté dopadli podezřelého ze znásilnění ženy, která byla ve čtvrtek nalezena na pražském Proseku. Čtyřicetiletého muže zadrželi v noci na neděli v Mělníku ve spolupráci se zásahovou jednotkou pražské policie.

„Nyní je muž v cele a budou s ním prováděny standardní úkony trestního řízení,“ informovali policisté na sociální síti X.

Žena čekala v autě před školou na syna, když k ní ve čtvrtek dopoledne nasedl neznámý agresor a násilím ji přinutil, aby si přesedla na místo spolujezdce. Vzápětí ji odvezl na neznámé místo, kde ji znásilnil. Poté muž s autem přijel do Okřínecké ulice v Praze 9 a z místa odešel. „Ženě se následně podařilo dostat ven na ulici, kde požádala kolemjdoucího, aby jí pomohl,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Jan Daněk.

K popisu muže tehdy policisté sdělili, že byl štíhlý, měl kruhy pod očima, krátké světlé nebo žádné vlasy, byl cítit zatuchlinou a mluvil česky.

ČTĚTE TAKÉ: Týrání a trýznivá smrt mladíka z Aše. Vraždil žárlivý policista, svědek myslel, že jde o trik

„Na případu pracovali kriminalisté z mravnostního oddělení třetího policejního obvodu a kriminalisté z prvního oddělení pražské policie,“ dodávají policisté.

Vedle znásilnění kriminalisté muže podezírají také z omezování osobní svobody. Za znásilnění hrozí v základní sazbě půl roku až pět let vězení. Pokud se pachatel dopustí soulože nebo srovnatelného pohlavního styku, sazba se zvyšuje na dva až deset let. Při případném způsobení těžké újmy na zdraví pak sazba činí pět až 12 let odnětí svobody.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Experti radí, co v případě nebezpečí dělat

Tagy: