Detaily případu svázané ženy na Proseku. Čekala na syna před školou, muž ji unesl a znásilnil

V autě na Proseku byla nalezena svázaná dívka.

Policie pátrá po znásilňovači

Svázanou ženu, která byla nalezena ve čtvrtek odpoledne v autě na pražském Proseku, znásilnil neznámý muž. Agresor ženu, která čekala v autě před školou na syna, přinutil násilím k tomu, aby si přesedla na místo spolujezdce, a odvezl ji na neznámé místo. Jako první přišel s informací web Aktu.cz, pro CNN Prima NEWS ji potvrdil mluvčí pražských policistů Jan Daněk. Policie nyní po pachateli pátrá.

Po znásilnění pak muž s vozidlem přijel do Okřínecké ulice v Praze 9 a z místa odešel. „Ženě se následně podařilo dostat ven na ulici, kde požádala kolemjdoucího, aby jí pomohl,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Daněk.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Umlátili kamaráda a předstírali, že uhořel. Policie obvinila tři muže z vraždy v Českém Krumlově

Přivolaná hlídka si případ zhruba třicetileté poškozené, kterou pachatel zanechal svázanou a polonahou, převzala. „Případ je v tuto chvíli prověřován pro podezření ze spáchání trestných činů znásilnění a omezování osobní svobody,“ doplnil mluvčí.

Muži zákona zajišťují stopy, shromažďují kamerové záznamy a pátrají po pachateli. Má se jednat o zhruba 40letého muže štíhlé postavy a vysokého asi 180 centimetrů. Oblečen byl v době činu do šedých teplákových kalhot a mikiny světlé béžové barvy s imitací ovčí srsti. Má mít krátké světlé vlasy, ale je možné, že byl plešatý. Na obličeji měl výrazné kruhy pod očima jako od únavy. Byl cítit zatuchlinou a mluvil česky, uvedl mluvčí policie.

Svázaná žena byla nalezena již ve čtvrtek odpoledne. Policie uvedla, že nebyla výrazně zraněná. Na místě zasahovali také jednotky s psovodem.

Tagy: