Slavnostní cesta Karla III. Poveze ho moderní kočár Alžběty II., pak usedne do 260 let starého

Cesta v kočáře centrem Londýna je nedílnou součástí korunovace britských monarchů. Karel III. při té své vystřídá hned dva vozy – jeden moderní a druhý starobylý. Ve videu se můžete podívat, kudy jeho trasa povede.

Korunovační cestu absolvuje britský král Karel III. v kočáře, který byl navržený k 80. narozeninám jeho matky Alžběty II. Obsahuje moderní vychytávky jako je klimatizace nebo elektrická okénka. Trasa z Buckinghamského paláce do Westminsterského opatství bude mít dva kilometry.

Cestou minou mimo jiné proslulou ulici Whitehall, na které se nachází několik budov ministerstev a nedaleko je také úřad premiéra. Po slavnostní korunovaci, ke které dojde v Kolegiátním chrámu svatého Petra ve Westminsteru, se bude královský pár do svého sídla vracet s o dost větší pompou.

ČTĚTE TAKÉ: Král Karel III. usedne na trůn ze 13. století. Podívejte se na zajímavosti korunovace

Povezou se totiž v 260 let starém pozlaceném kočáře taženém osmi koňmi. Společnost jim budou tentokrát pravděpodobně dělat další členové královské rodiny.

Speciální vysílání ke korunovaci britského krále začíná na CNN Prima NEWS už v pondělí 1. května. Vše vyvrcholí 6. května v den korunovace krále Karla III., kdy pro vás budeme vysílat po celý den.

Tagy: