Podivná tragédie v bobovém korytě. Smrt muže viděl na vlastní oči i německý politik

Možnost okusit něco z adrenalinu, který zažívají neohrožení bobisté, sáňkaři a skeletonisté, se fatálním způsobem zvrtla v německém Oberhofu. Ve známém sportovním středisku se stala při turistické jízdě v ledovém korytu za podivných okolností nehoda, po které zemřel 45letý muž. O čtyři roky mladší žena leží v kritickém stavu v nemocnici.

„Hrozivá nehoda na bobové dráze Oberhof připravila o život člověka. Truchlím nad ztrátou zesnulého s příbuznými, doufám v brzké uzdravení zraněných a děkuji pomocníkům, kteří včera v noci neúnavně pracovali,“ napsal premiér spolkové země Durynsko Bodo Ramelow na Twitteru.

K tragédii došlo ve čtvrtek večer v Eisareně, která koncem letošního ledna hostila po 15 letech sáňkařské mistrovství světa. V tomto případě šlo o incident obnášející bob a nafukovací kruhy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie v Himálaji: Lavina zasypala zahraniční turisty. Adam a jeho kamarád přišli o život

„Kriminální policie začala vyšetřovat, jak přesně k nehodě došlo,“ konstatoval mluvčí durynské policie. Znalci nyní mají provést rekonstrukci s cílem událost objasnit. I proto byl v korytě nedaleko areálu, ve kterém se nedávno konal také biatlonový šampionát, s okamžitou platností ukončen pro tuto sezonu provoz.

Například web Bild přináší do podivné tragédie světlo. Ve spodní části trati se pohybovali návštěvníci, kteří využili adrenalinové nabídky – svezení se na nafukovacím kruhu. Ten se ledovým korytem neřítí takovou rychlostí jako klasický závodní bob s posádkou a za normálních okolností by se nemělo nic stát.

Jenže ve chvíli, kdy ještě turisté s kruhy nebyli pryč, vyrazil na trať i bob. V něm podle Bildu seděl i durynský státní tajemník Torsten Weil a s dalšími členy posádky vletěl rychlostí kolem 90 kilometrů za hodinu do návštěvníků. Politik z ministerstva infrastruktury a zemědělství se sice při nehodě nezranil, ale byl svědkem hrozivého neštěstí.

Tagy: