Podmínky Ronaldovi na míru. Expert vysvětlil, jak se jeho rodině bude žít v Saúdské Arábii

Cristiano Ronaldo vybaluje kufry na Blízkém východě a nemůže si stěžovat, je o něj královsky postaráno. Bydlení má luxusní, fanoušci však mají obavy. Dovolí mu šejci bydlet s dětmi a přítelkyní?

Ronaldo se pomalu zabydluje. Do Saúdské Arábie se na přelomu roku přestěhoval z propršeného Manchesteru. S platem pět miliard korun za rok si může žít jako král. Jenomže musí řešit i nečekané problémy. Podle tamních zákonů nesmí nesezdaný pár bydlet společně. A tak se objevila otázka, jestli kvůli jeho partnerce Georgině Rodriguezové šejci nebudou muset uvolnit pravidla.

„Pokud se bude chtít vymlouvat, že se musí rozejít se svou přítelkyní, tak může říct, že je to kvůli saúdským zákonům, ale není tomu tak. Když v současné době jedete jako turista anebo jako cizinec do Saúdské Arábie, tak můžete sdílet, byť bez manželského kontraktu, jedno apartmá, jeden hotelový pokoj,“ podotkl orientalista Petr Pelikán.

Podmínky sportovcům na míru

Dalším zádrhelem může být exhibicionismus Rodriguezové. Modelka ráda ukazuje své vypracované tělo a se 40 miliony sledujícími na Instagramu má proč. Jenomže v muslimské zemi panují přísná nařízení ohledně odhalování.

„Proč by nemohla, bude jí vyhrazena pláž o délce jeden a půl kilometru, pokud jí to bude stačit. Ta bude soukromá, může si tam vzít, koho bude chtít. Nebude ji tam nikdo otravovat, takto to chodí s právem v Saúdské Arábii,“ pokračoval Pelikán. Dodal, že Saúdové dokáží udělat podmínky na míru, protože sportovce potřebují.

„Když potřebují fotbalisty, vytvoří jim k tomu podmínky, tak aby se tam cítili spokojení,“ dodal Pelikán. A to pro Ronalda s rodinou platí dvojnásob. V Rijádu si s přítelkyní a pěti dětmi užívá v královském apartmá v hotelu Four Seasons s parádním výhledem a klub za luxusní bydlení zaplatí měsíčně přibližně šest milionů korun.

Tagy: