Podvodnice chtěla umírajícího okrást o miliony. Po pěti letech ji zadrželi Na Konci světa

Pražští policisté vypátrali ženu, která se roky schovávala před vězením. Odsouzena byla za pokus o podvod, za mříže se jí ale vůbec nechtělo. Nakonec ji policisté objevili, věřte nebo ne, až doslova Na Konci světa.

Na Konci světa? Mohlo by se zdát, že k pátrání na takové adrese potřebovali pražští policisté mezinárodní spolupráci. Opak je pravdou. Jde o chatovou osadu spadající do Dolních Břežan na jižním okraji Prahy. Odsouzená žena se tam ukrývala v domě, který měla pronajatý přes několik prostředníků. „Podařilo se nám zadržet celostátně hledanou osobu, která byla odsouzena k trestu pěti let,“ uvedl pro CNN Prima NEWS vyšetřující kriminalista.

Stačilo pár dobrých tipů a policisté mohli udeřit. Situaci monitorovali během svého zákroku i ze vzduchu. Během celé akce museli být velice opatrní. „Z okruhu jejich blízkých přátel jsme zjistili, že se v poslední době zajímala o zbraně, a tak jsme nemohli vyloučit, že se v chatě bude vyskytovat osoba ozbrojená,“ popsal kriminalista.

„Okamžitě pojďte dolů a chceme vidět ruce! Ukažte mi ruce a pojďte hned sem,“ křičel na ni jeden z policistů během zatýkání. Naštěstí jí bylo hned jasné, že už nemá cenu snažit se utéct. Po zdravotním vyšetření byla převezena do věznice na Pankráci, kde si nyní odpykává pětiletý trest.

A co měla žena vlastně na svědomí? Zatoužila po cizím majetku a vymyslela k jeho zisku mazaný plán. „Žena využila špatného zdravotního stavu svého přítele a změnila jeho závěť ve svůj prospěch,“ upřesnil policejní mluvčí Richard Hrdina.

Muž byl v té době onkologickým pacientem s velice nepříznivou diagnózou. To ale bylo ženě jedno. Naopak, neštítila se toho plně využít. „Tímto jednáním se pokusila o trestný čin podvod, a pokud by se jí povedl, škoda by byla přes 23 milionů korun,“ uzavřel Hrdina.

Tagy: