Podvodníci zneužili značku CNN Prima NEWS. Na falešném webu prodávali neschválený lék

Podvodníci skrze falešné stránky CNN Prima NEWS prodávali neschválený léčivý přípravek.

Podvodný web CNN Podvodníci zneužili značku a logo CNN Prima NEWS

Šmejdi úřadující v internetovém světě stále vymýšlí nové způsoby, jak podvést důvěřivé lidi. Tentokrát dokonce zneužili značku a logo CNN Prima NEWS. Pod hlavičkou média prodávají přípravek, který slibuje léčivé účinky. Produkt ale v Česku není vůbec schválený. CNN Prima NEWS zdůrazňuje, že médium s tímto webem nemá nic společného.

Často upozorňujeme na záludné praktiky prodejců. Za každou cenu se snaží oklamat důvěryhodné kupce a nalákat třeba na známou značku zavedené firmy. Tentokrát se s neférovým jednáním setkala i CNN Prima NEWS. Značku našeho média zneužili šmejdi, má zpopularizovat a získat důvěru k léčivému přípravku.

ČTĚTE TAKÉ: Otřesný případ z Prešova. Mladík měl znásilnit 52letou ženu před očima její nemohoucí matky

„S tím, že pachatelé využívají známá média a známé osobnosti, se setkáváme v současné době velmi často. Zpravidla jsou tyto falešné stránky spojeny s reklamou na různé produkty, které jsou spojeny právě s podvodným jednáním,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

V tomto případě se jedná o přípravek, který má uzdravit nemocné srdce. A to za lákavou cenu 849 korun. „V takových případech se vzhledem k možné nebezpečnosti těchto produktů a podezření na podvodné jednání snažíme před nákupem varovat širokou veřejnost,“ napsala CNN Prima NEWS Gréta Rakašová z tiskového oddělení Státního ústavu po kontrolu léčiv.

Podvodníci se dokonce neštítí zneužít ani jména známých osobností jako například moderátora Romana Šebrleho nebo uznávaného kardiochirurga Jana Pirka.

„U této webové stránky je na první dobrou zřejmé, že URL adresa je špatně zadaná. Barevné provedení je špatně, velmi často se tady setkáme s tím, že najdeme gramatické chyby,“ dodala Rubášová.

„Na stránkách nejsou pro spotřebitele uvedeny žádné důležité informace, to znamená, kdo je provozovatelem stránek, kde může spotřebitel uplatit reklamaci, a tak dále. Stránky jsme posoudili a zařadíme je mezi rizikové weby, které zveřejňujeme na stránkách České obchodní inspekce (ČOI),“ řekla mluvčí ČOI Jana Jelínková.

Při nákupech na internetu je třeba být za každou cenu ostražitý. I když se za léčivými přípravky budou skrývat známá jména nebo fotografie, nemusí to být vždy pravda.

Tagy: