Pohřešovanou osmiletou dívku se v noci nepodařilo najít. Pátrání na Domažlicku pokračuje

Osmiletou Němku, která se ztratila na Domažlicku, našli.

Aktuální výsledky pátrání

V okolí Čerchova na Domažlicku od nedělního večera probíhalo pátrání po osmileté německé holčičce Julii, která se ztratila v lese. Do pátrací akce se zapojily české a německé týmy s vrtulníkem vybaveným termovizí. Celkem po dívce pátralo zhruba 200 lidí. V úterý po poledni přišla dobrá zpráva – podařilo se ji najít.

„Do pátrací akce jsou momentálně nasazené všechny dostupné síly a prostředky, pátráme v okolí s maximálním nasazením. Dívka měla mít na sobě oblečenou bundu modré barvy, rifle a na nohou červené boty,“ uvedla mluvčí pondělí ráno.

Podle informací CNN Prima NEWS byla dívenka s rodiči a sourozenci na výletě. V lese společně hráli hru stopovačka, během pozdního odpoledne se při této hře dítě ztratilo. „Pátrací akce se rozjela krátce po 19. hodině, dívku tedy lidé hledají déle jak čtrnáct hodin,“ informovala v pondělí dopoledne z místa reportérka CNN Prima NEWS Alex Hrdinová.

„Budeme určitě hledat do té doby, dokud se dívka nenajde. Není v plánu činnost ukončit, ba naopak. Předpokládáme, že budeme jednotky střídat či navyšovat,“ sdělil CNN Prima NEWS velící důstojník hasičů v neděli večer. Pátrání tak pokračovalo, zapojilo se do něj přes 200 lidí.

„Zapojilo se 80 policistů a 60 hasičů z Česka. Stejně tak na místě zasahují němečtí policisté a hasiči. Pomoct přijeli i pracovníci z národního parku Šumava. Na čtyřkolkách projíždějí těžký terén,“ přiblížila situaci v pondělí mluvčí policie Dana Ladmanová.

Pátrali i dobrovolníci

Teplota na místě ještě před půlnocí klesala pod bod mrazu, těsně před půlnocí byla naměřena hodnota -3 °C. Na místě však foukal vítr, a tak byla pocitová teplota nižší. Do pátrání se už v noci chtěli zapojit i dobrovolníci, policisté je však kvůli panujícím podmínkám posílali domů. Později jejich pomoc přijala.

Do pátrací akce tak byli zapojeni dobrovolníci, policisté ze služby pořádkové i dopravní policie, služební kynologie, a to včetně zásahové jednotky. V noci nad krajinou létal vrtulník s termovizí. Ani ten však nedokázal dívenku vypátrat. Podařilo se to až v úterý. Dívka je živá a byla předána do péče zdravotníků.

Tagy: