Haškův pokus o comeback: Exhejtman se dohodl s Rajchlem, povede krajskou organizaci PRO

Bývalý místopředseda ČSSD Michal Hašek povede jihomoravskou krajskou organizaci strany PRO Jindřicha Rajchla, který se v poslední době zviditelnil především protivládními protesty. Někdejší jihomoravský hejtman, který v roce 2022 pozastavil své členství v Sociální demokracii, zprávu potvrdil na sociálních sítích.

Zprávu o novém politickém angažmá Hašek potvrdil na svém Facebooku. Doplnil, že se k rozhodnutí podrobněji vyjádří ve čtvrtek po ohlášené tiskové konferenci.

VIDEO: Pavel selhal, Hrad neřídí on, míní Balšínek. Korecký mluví o napojení na ambasádu USA

Stranu Právo Respekt Odbornost (PRO) založil v roce 2022 Jindřich Rajchl, který byl předtím členem Trikolory. Strana se silně vymezuje proti kabinetu premiéra Petra Fialy (ODS) a v průběhu loňského roku pořádala několik protivládních demonstrací.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Strana PRO chtěla uplatit Vémolu, ten odmítl. Co na to Rajchl? Chtěl by Vágnera nebo Dyka

Michal Hašek byl dlouholetým poslancem, jihomoravským hejtmanem i členem ČSSD. V letech 2011 až 2013 vykonával pozici místopředsedy strany. Z funkce odešel kvůli takzvanému lánskému puči, když se po volbách v roce 2013 někteří politici z ČSSD včetně Haška setkali s prezidentem Milošem Zemanem, načež předsednictvo vyzvalo Bohuslava Sobotku k rezignaci.

Sobotka výzvu odmítl, krátce poté se stal premiérem, když sociální demokraté utvořili koalici s hnutím ANO a lidovci. Hašek byl členem ČSSD do roku 2022.

Tagy:
politika Jihomoravský kraj ČSSD Michal Hašek Jindřich Rajchl PRO SOCDEM