Drsný konflikt v Hradci Králové: Muž chtěl po hádce agresorovi utéct, ten ho přejel autem

Zadržený pachatel

Pokus o vraždu v Hradci Králové

Obvinění za pokus o vraždu si vyslechl 34letý muž, který se hádal s dalším na Masarykově náměstí v Hradci Králové a při fyzické potyčce ho bil násadou. Když se dal o rok mladší sok na útěk, dojel ho autem a na pěší zóně srazil. Jako zázrakem vyvázla oběť bez vážnějších zranění. Agresora poslal soud do vazby.

V pondělí 15. ledna krátce po 11. hodině přijali policisté na lince 158 oznámení o střetu auta s chodcem na Baťkově náměstí v Hradci Králové. Zraněného převezla záchranná služba do nemocnice na ošetření. Jak ale vyplynulo z vyšetřování, události předcházel jiný konflikt.

ČTĚTE TAKÉ: Kriminalisté z Olomouce zadrželi nebezpečného školáka. Přiznal se k vraždě 38leté ženy

„33letý chodec byl pravděpodobně sražen úmyslně, což následně potvrdily i poskytnuté videozáznamy z městského kamerového systému. Kriminalisté zjistili, že starší muž po předchozím vzájemném slovním a fyzickém konfliktu napadl v okolí Masarykova náměstí v Hradci Králové mladšího muže dřevěnou násadou. Ten se po několika úderech dal na útěk. Agresor nasedl do auta a na Baťkově náměstí do něho zezadu narazil. S mužem na kapotě ujel několik metrů, než spadl na zem,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podle informací CNN Prima NEWS sraženého muže po ošetření v nemocnici propustili lékaři domů. I přes hrozivě vypadající srážku neutrpěl žádné vážné zranění. Obviněný řidič, kterému hrozí za pokus o vraždu trest od 10 do 18 let, je od středy ve vazbě, kde si počká na soud. V minulosti byl několikrát souzen za výtržnictví.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dítě porodila do záchodové mísy, nepřežilo. Soud poslal matku za vraždu na 16 let do vězení

Tagy: