Pokus o znásilnění v Hostivaři. Policie podezírá 16letého mladíka, žena skončila v nemocnici

policie

Napadení ženy v Praze

Pražští kriminalisté řeší případ fyzického napadení ženy s možným sexuálním podtextem, z něhož podezírají šestnáctiletého mladíka. Čin se stal u zastávky MHD v ulici Doupovská v Praze 10 v noci na sobotu. Napadená žena skončila se zraněními v nemocnici.

Policie nyní zjišťuje všechny okolnosti případu, uvedla na sociální síti procházející rebrandingem Twitter.

Podezřelý mladík podle policie na ženu zaútočil a odtáhl ji do křoví. „Policisté, kteří přijeli na místo, začali podezřelého pronásledovat a použili i varovný výstřel. Muži se v ten okamžik podařilo zmizet, ale ne na dlouho. Okamžitě se rozjelo pátrání, kdy byl rychle dopaden, informovala policie. S mladistvým nyní policie provádí úkony trestního řízení.

V Plzni dívku zabalil do pytle a shodil ze srázu

K jinému případu došlo v Plzni, kdy okresní soud v pátek odpoledne poslal do vazby osmnáctiletého cizince, kterého policie ve čtvrtek obvinila ze znásilnění a z pokusu o vraždu mladé dívky. Řekla to policejní mluvčí Pavla Burešová. Podle neoficiálních informací může obviněnému muži hrozit u soudu až výjimečný trest. Policie o obviněném řekla, že je cizinec dlouhodobě žijící v ČR, odmítá ale říci, z jaké země. Plzeňský primátor Roman Zarzycký (ANO), který kvůli situaci svolal bezpečnostní tým. Varoval před násilím a vyzval lidi, aby nechali policii pracovat.

„Zavrženíhodný násilný čin, ke kterému došlo v Plzni, policie bezodkladně vyšetřuje, pachatel si už vyslechl obvinění. Doufám, že jeho oběť bude nakonec v pořádku. Ke generalizacím a rozdmýchávání nesnášenlivosti kvůli národnosti útočníka není důvod. Stejně jako násilí, které právem odsuzujeme, takové věci do civilizované společnosti nepatří,“ uvedl Rakušan.

Obviněný muž podle policie vylákal v úterý v noci dívku na procházku kolem řeky v části Lobzy v obvodu Doubravka. Podle neoficiálních informací jí je 15 let. „Jelikož se dívka s mužem po určitou dobu znala, souhlasila. Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku. Dívce svázal ruce, přelepil ústa a znásilnil ji. Následně ji způsobil ještě řezné zranění a vyhrožoval smrtí. Pak dívku zabalil do pytle, shodil ze srázu do lesa a z místa odešel,“ popsala případ ve čtvrtek policie. Dívka podle ní předstírala smrt, což jí zřejmě zachránilo život. Po mužově odchodu se dostala z místa pryč a zavolala si zdravotnickou záchrannou službu.

Tagy: