Přestaň dýchat, řval na přítelkyni a zlomil jí kost v krku. I přes omluvu dostal 9 let

Za pokus o vraždu přítelkyně dostal 9 let vězení.

Soud v případu napadení přítelkyně v Ústí

Krajský soud v Ústí nad Labem poslal v pátek na devět let do vězení 43letého Vladimíra P. Podle rozsudku se vloni v lednu v panelovém domě v Mostě pokusil zavraždit svou přítelkyni.

„V suterénu panelového domu napadl poškozenou, kterou chytil oběma rukama pod krkem a začal ji škrtit se slovy: ‚Přestaň dýchat, ty mr***, a chcípni‘,“ uvedla v rozsudku soudkyně Vladimíra Kodatová.

ČTĚTE TAKÉ: Šokující vražda v Denveru: Třináctiletý kluk zastřelil v autobuse seniora. Blokoval mu uličku

Na zemi měl svou přítelkyni ještě kopat do hlavy. Jeho útok byl velmi surový. „Paní poškozená utrpěla řadu pohmožděnin i zlomenin po celém těle, z nichž nejzávažnější byla právě popsaná zlomenina jazylky, která ji mohla potenciálně i ohrozit na životě,“ sdělil státní zástupce Vladimír Jan. Jazylka je kost v krku mezi bradou a hrtanem.

Obžalovaný muž byl původně stíhaný na svobodě. Nedostavil se ale na původní termín hlavního líčení a před policií se pět dnů skrýval v Mostě. Nakonec ho hlídky dopadly a soud ho poslal do vazby.

V pátek před soudem přiznal vinu. „Cítím se být vinen. Nešel jsem jí tam ale vyloženě ublížit. Je mi to líto, mrzí mě to. Napsal jsem jí omluvný dopis,“ uvedl. Devítiletý trest vězení nechtěl na chodbě soudu pro CNN Prima NEWS komentovat.

Rozsudek ještě není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu pro případné odvolání.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vražda novorozence v Lipně: Dítě leželo v kontejneru déle, nové údaje mění směr vyšetřování

Tagy: