Vánoční příběh z Valašska: Zloděj s omluvou vrátil ukradenou elektroniku za desítky tisíc

Zloděj ve Slavičíně vrátil ukradené zboží.

Zloděj ve Slavičíně vrátil ukradené zboží

I zloději mohou mít svědomí. Nejnověji se o tom přesvědčili zlínští kriminalisté, kteří vyšetřovali krádež elektroniky ve Slavičíně. Vánoční příběh z Valašska je skoro až neuvěřitelný. Muž se totiž po vyloupení obchodu vrátil, přiznal se a veškeré zboží vrátil. Prodavačka jeho odvahu ocenila.

Na začátku vše vypadalo jako běžná krádež. Neznámý zloděj vykradl prodejnu elektroniky ve Slavičíně na Zlínsku. „Odcizil o jedné víkendové noci zboží za bezmála 80 tisíc korun, policisté na místě odebrali stopy a začali po pachateli pátrat,“ popsala Monika Kozumplíková pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Zlo nespí ani o Vánocích: Muž si uložil mrtvoly do pokoje, žena zabila syna, pak i sebe

Tři dny po krádeži se ale stalo něco, co vyrazilo dech vyšetřovatelům i prodavačům v obchodě. „Ve středu sem nastoupil mladý chlapec. Přišel ke mně k pultu a říká, že se přišel omluvit, že nás vykradl,“ vylíčila reportérům prodavačka Jana Kopáčková.

S sebou podle policie přivezl i veškeré odcizené zboží, jako byly televize, rádia, elektronika nebo sluchátka. „Abych pravdu řekla, toho chlapce mi bylo líto. Říkal, že se opil, a protože se zrovna bavili o dárcích, tak se rozhodl to zřejmě udělat tímto způsobem,“ vysvětlila prodavačka.

Prodavačka ocenila odvahu se vrátit

Chlapcem je 35letý muž, který doposud problémy se zákonem nikdy neměl. Podle vyšetřovatelů tak zřejmě sehrál hlavní roli alkohol. A také myšlenka, že stále nekoupil vánoční dárky. „Já vím, že spoustu lidí si řekne, je to zloděj, ale kdo má tu odvahu přijít se přiznat a ví moc dobře, že z toho bude ostuda, protože tady na malém městě se nic neutají,“ ocenila mužovu upřímnost Kopáčková.

Kriminalisté pro něj zřejmě takové pochopení nemají. Muže obvinili ze spáchání trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Podle informací CNN Prima NEWS má ale náš zloděj velkou šanci, že trestní stíhání bude nakonec podmíněně zastaveno. K činu se totiž přiznal, vše vrátil a zaplatil škodu. Navíc prý slíbil, že přestane pít.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Santa rozlomil kladivem dveře, drogoví dealeři radost neměli. Policejní akci natočila kamera

Tagy: