Policejní honička na Královéhradecku. Muž ujížděl přes louky, pak se schoval pod skelnou vatou

Muž před policií ujížděl v autě, pak se schoval v domě pod izolaci.

Muž ujížděl před policisty, pak se schovával v domě

Další dramatickou honičku mají za sebou královéhradečtí policisté. Pronásledovali řidiče, který jim odmítl zastavit, když ho chtěli při běžné službě zkontrolovat. Důvody, proč na jejich výzvu nezastavil, měl nejméně dva a oba souvisely s jeho černým svědomím. Dokonce pak vyskočil z auta a ukryl se před nimi v domě, ale tam ho nakonec našli.

Policisté chtěli osobní auto zastavit a jeho řidiče zkontrolovat minulý týden, informace zveřejnili v úterý. Jenže na výzvu k zastavení devětačtyřicetiletý muž zareagoval přesně opačně, než měl. „Hlídka dopravních policistů se rozhodla ke kontrole zastavit osobní vozidlo značky Volvo. Řidič však na výzvu nereagoval a začal ujíždět,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

ČTĚTE TAKÉ: Propustili ho z vězení, okamžitě se zdrogoval a ukradl auto. V Hradci pak prchal před policií

Muž před policejní hlídkou ujížděl v deštivém dni po silnici i přes louky. Automobilovou honičkou to ale neskončilo. Vyskočil z auta a ukryl se v domě, který pak policisté museli prohledat odspoda až po střechu. Nakonec muže našli v půdních prostorách ukrytého pod skelnou vatou. Dechová zkouška u něho byla negativní, orientační test na drogy odmítl. „Policisté z evidencí zjistili, že devětačtyřicetiletý muž má zákaz řízení všech motorových vozidel až do září 2025, v rejstříku trestů má pět záznamů a v současné době je v podmínce,“ uvedla mluvčí policie.

Za porušení podmínky se muž nevyhne vězení, navíc mu ale hrozí dva roky vězení za maření výkonu úředního rozhodnutí kvůli řízení auta přes vyslovený zákaz.

Tagy: