Propustili ho z vězení, okamžitě se zdrogoval a ukradl auto. V Hradci pak prchal před policií

Recidivista sotva týden po propuštění z vězení ujížděl zdrogovaný policistům v kradeném autě.

Muž se krátce po propuštění z vězení zdrogoval a ukradl auto

V Hradci Králové se vloupal do autosalonu, ukradl auto připravené k prodeji a pod vlivem drog ujížděl policistům. Ke všemu došlo jen pár dní poté, co recidivista opustil zdi vězení. O uvalení vazby na muže tak znovu rozhodoval soud. Průchod branou zařízení si muž tedy zopakoval, ovšem opačným směrem. K tomuto škraloupu v trestním rejstříku navíc vyšlo najevo, že se jedná o stejného pachatele, který v roce 2018 při honičce čelně narazil do policejního auta a zranil jeho posádku. Hrozí mu až pětileté vězení.

Řadu přečinů recidivisty skončila až honičkou s hradeckými policisty. Ti na zveřejněných záběrech pronásledují auto, které je v pátrání. Řidič ho ukradl z autosalonu a ještě si bez zaplacení natankoval u pumpy. Následně na silnici vysekl nespočet dopravních přestupků.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Divoká honička na D1. Muž se pokusil vytlačit policisty ze silnice, auto měl plné migrantů

„Jel rychlostí až 120 kilometrů za hodinu, vjel do protisměru a předjížděl v místech, kde je to zakázáno. Policisté ho pomocí zátarasu a donucovacího prostředku namířenou střelnou zbraní zadrželi,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Řidič měl následně pozitivní test na drogy. Ukázalo se, že do autosalonu se vloupal už před třetí hodinou ráno, vůz na místě nastartoval, prorazil s ním bránu a pokračoval po Hradci Králové a přilehlém okolí. To ale nebylo vše.

„U 32letého muže policisté zjistili, že nikdy neměl řidičské oprávnění. V trestním rejstříku má navíc už devět záznamů. Naposledy byl odsouzen za to, že v roce 2018 odcizeným vozidlem narazil do policejního vozidla, ve kterém došlo ke zranění tří policistů,“ dodala mluvčí.

Do policistů tehdy čelně vletěl u areálu královéhradeckého letiště, vlivem čehož služební auto narazilo do zdi. Následně se rozhodl utéct přes pole, kde ho však další hlídky zadržely. V nedávném případě ho musel zastavit až zátaras na vozovce.

Před týdnem propuštěný vězeň ani nic nepopíral a uvedl, že důvodem jeho chování byl nátlak okolí po návratu na svobodu. Při vazebním jednání se ke všemu přiznal, takže ho soudkyně opětovně poslala do vazby. Průchod branou věznice v opačném směru si zopakoval. Nyní je obviněný z krádeže, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí. V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý trest.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Záhadná smrt mladé prostitutky: V nevěstinci ji našli nahou na toaletě, nedýchala

Tagy: