Policejní honička v centru Prahy. Strážnici použili zbraně i zastavovací pás

Policie v centru Prahy

VIDEO: Policejní honička v Praze. Strážnici použili zbraně i zastavovací pás

Čtvrteční odpolední honička v centru Prahy vyvrcholila střelbou. Policisté pronásledovali řidiče kvůli nedodržování předpisů, muž však nezastavil, a policisté se proto rozhodli vystřelit na pneumatiky. Nakonec ho zpacifikovali pomocí zastavovacího pásu.

Na záběrech lze spatřit, jak muž v autě ujíždí přes Letenské náměstí v Praze a policejní hlídky se ho snaží zastavit. Jeden z policistů proti němu vypálí dokonce několik ran ze služební pistole. Celá honička začala už v Evropské ulici. Tam na sebe řidič upozornil divokou jízdou.

„Dnes krátce před 13. hodinou přijal operační důstojník oznámení, že po ulici Evropská se pohybuje stříbrné vozidlo, které jede vysokou rychlostí a projíždí červené,“ potvrdila CNN Prima NEWS mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Policisté se ujíždějícího muže snažili všemi možnými způsoby dopadnout. Za Letenským tunelem položili na silnici zastavovací pásy, které řidič přejel a prorazil o ně pneumatiky. Celá honička skončila na nábřeží Kapitána Jaroše, a to v okamžiku, kdy řidič naboural do policejního auta.

Nakonec vyšlo najevo, proč řidič před policisty ujížděl. Nebyl střízlivý, pozitivní mu vyšel test na drogy, konkrétně na pervitin a kokain. Policisté ho převezli na policejní služebnu. Podezřelý je hned z několika trestných činů, případ už si převzali kriminalisté.

Tagy: