Policie chytila muže, který zbil seniorku v pražském metru. Poznal ho revizor

Útočník

Revizoři chytili agresora

Policie ve čtvrtek ráno zadržela muže, který by mohl být útočníkem z pražského metra. Poznal ho revizor. Pachatel minulý týden napadl na Proseku 90letou ženu.

„Pražští policisté dnes krátce po deváté hodině ráno omezili na osobní svobodě v Praze 5 podezřelého muže, který odpovídá popisu hledaného útočníka z napadení seniorky v metru. Na linku 158 zavolal všímavý revizor dopravního podniku, který ho díky medializaci poznal,“ uvedl pražský policejní mluvčí Richard Hrdina.

Muž minulý týden ve středu napadl v soupravě metra ve stanici Prosek 90letou ženu, která špatně vidí a pohybuje se o holi. Bil ji do obličeje, když ho požádala o uvolnění sedadla. Další cestující se seniorky zastali, útočníka se jim ale zadržet nepodařilo.

Seniorka si chtěla v metru sednout na sedadlo, na kterém muž ležel a celé ho zabíral. Proto ho požádala, jestli by si mohl normálně sednout a udělat jí místo. Muž ale vstal a začal ji bít rukama do obličeje. Napadené na pomoc přiskočili cestující a útočník ze soupravy vystoupil.

Jeden z pasažérů za agresorem vyšel, stáhl ho na zem a chtěl ho zadržet do příjezdu policie. V soupravě metra ale zůstal jeho batoh s doklady. Když hrozilo, že vlak odjede, muže pustil a nastoupil zpátky. Útočník tak zůstal na nástupišti, kde jeho tvář zachytila kamera, když čekal na další soupravu.

„Tímto děkujeme všem občanům za pomoc při pátrání po hledaném muži a také děkujeme všem médiím za zveřejnění této pátrací relace,“ dodal  Hrdina.

Tagy:
policie Policie ČR krimi metro útočník revizor Praha Dopravní podnik hl. m. Prahy Prosek