Vytahovali spícím lidem cennosti zpod hlavy. Policie dopadla gang, který řádil v kempech

Policie dopadla gang, který vykrádal kempy.

Krádeže v kempech

Zásahovka udeřila na slovenský gang zaměřený na vykrádání kempů, který měl zkušenosti již z několika evropských zemí. Teď úřadoval i v České republice. Zloději lezli do stanů a chatek i přesto, že uvnitř spali výletníci. Byli tak obratní, že nikoho nevzbudili.

Zásahová jednotka udeřila na gang ze Slovenska, který úřadoval v kempech po celém Česku. Jeho členové měli zrovna po poslední akci a odpočívali v děčínském penzionu. „Čtveřice se zaměřovala na krádeže hotovosti a elektroniky. Celkem způsobila škodu za téměř 700 tisíc korun. Při krádežích byla tak tichá, že nevzbudila ani obyvatele kempu,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Iva Kormošová.

ČTĚTE TAKÉ: Onanista z pražské tramvaje byl dopaden. Usvědčily ho kamery, hrozí mu dva roky vězení

Spící lidé přitom měli cennosti schované pod hlavou či v kapsách. Tak šikovní zloději byli. Stan, chatka, obytné auto – nic jim nebylo překážkou. Celá čtveřice pochází ze stejné obce, dva z mužů jsou dokonce příbuzní, synovec a strýc. V minulosti už byli odsouzeni v několika evropských zemích.

Seděli v Maďarsku, Itálii, Německu, Belgii. Nyní poznají, jak vypadají cely u nás. „Všichni čtyři skončili ve vazbě a hrozí jim až pětiletý trest odnětí svobody,“ doplnila Kormošová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zloději ukradli od silnice „Rozkošného Edu“ a vysadili ho u Vystrkova. Hrozí jim dva roky vězení

Tagy:
policie Slovensko krádež Děčín kemp Česko trestná činnost Policie České republiky trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva loupež a krádež