Zloději ukradli od silnice „Rozkošného Edu“ a vysadili ho u Vystrkova. Hrozí jim dva roky vězení

Krádež makety policisty v Rozkoši u Humpolce

Ukradený policista

Dvoumetrovou maketu policisty, která na silnici v obci Rozkoš u Humpolce zpomalovala příliš rychle jedoucí řidiče, ukradli neznámí zloději. Místní měli falešného policistu ve velké oblibě, přezdívali mu „Rozkošný Eda“ a jeho krádež okamžitě nahlásili policii.

Jarní projektová studie potvrdila, že přes Rozkoš se za měsíc prožene více než 193 tisíc vozidel a z toho 62 procent nedodržuje rychlost. „Nejvyšší dosažená rychlost v období, kdy se měřilo, byla přes 205 kilometrů v hodině v obci,“ řekla jedna z místních ve vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Zvrat v případu zavražděné házenkářky zabalené do igelitu. Policie obvinila podezřelého

Figurína měla řidiče před rychlou jízdou varovat. „Ve službě“ ale vydržela necelé dva dny, než ji ukradli zloději. „Když už teda po pěti letech něco na silnici I/34 vybojujeme, najednou je to po 36 hodinách pryč. To nevíte, jestli se máte smát nebo brečet,“ komentoval krádež jeden z místních mužů. Zloděje ale zachytily kamery, a možná právě proto maketu raději vrátili – vysadili ji u obce Vystrkov.

„Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, kterou vznikla škoda přes 10 tisíc korun,“ uvedla policie pro CNN Prima NEWS. Zlodějům za to hrozí až dvouleté vězení.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nešvary u ochránců nejmocnějších? Kauza policejní elity může skončit u poslanců ve výboru

Tagy:
policie silnice policista Humpolec Kraj Vysočina trest odnětí svobody trestná činnost dopravní značka Vystrkov maketa vodní nádrž Rozkoš trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva loupež a krádež