Policie hledá muže, který ukradl handicapované ženě tříkolku. Zachytila ho kamera

Policie hledá muže, který ukradl handicapované ženě tříkolku

Policie hledá muže, který ukradl handicapované ženě tříkolku (Zdroj: CNN Prima NEWS)

Naprosto nepochopitelný případ řeší policisté z Prahy. Hledají totiž zloděje, který ukradl handicapované ženě speciálně vyrobenou tříkolku. Pachatel využil tmy a ukradl ji přímo ze dvora domu. Okradená žena stále doufá, že se tříkolka brzy najde a že s ní zloděj neodjel daleko.

Veronika dostala speciálně vyrobenou tříkolku před několika lety jako dárek k narozeninám. Od té doby na ní najezdila spoustu kilometrů a díky tříkolce se i přes svůj handicap udržovala ve skvělé fyzické kondici. Tříkolka jí dělala parťáka až do začátku minulého týdne.

„Ráno jsem otevřela okno a kolo tam nebylo. Měla jsem ho zamčené ve vnitrobloku dva metry od bytu, kde chodí jen sousedi, takže nikdo cizí by tam neměl co dělat,“ popsala handicapovaná žena a dodala, že kolo má jako kompenzační pomůcku, aby se mohla hýbat.

Zloděje neodradil ani lankový zámek, který zřejmě násilím otevřel a s kolem rychle odjel pryč. Veronika krádež ihned nahlásila policistům. „V noci z 12. na 13. července zatím neznámý pachatel odcizil invalidní tříkolku ze dvora jednoho z domů v ulici na Pankráci v Praze 4,“ řekl mluvčí Policie ČR Jan Daněk.

Řidiči tramvají chtěli uspořádat sbírku

Veronika přišla o dárek za sedmadvacet tisíc korun, taková byla pořizovací cena speciální tříkolky. Řidiči tramvají, kteří ženu často vozí, chtěli vytvořit sbírku a složit se jí na novou tříkolku. Ona ale odmítla.

„Objevila jsem to na Facebooku a řekla jsem si, že tu paní znám, protože ji vozíme. Příspěvek jsem sdílela a navrhla jsem sbírku, ale to paní odmítla s tím, že doufá, že se čtyřkolka najde,“ popsala jedna z řidiček tramvaje.

Pachatele zachytila kamera

V noci, kdy tříkolka zmizela, zachytily kamery v ulici Na Pankráci muže, který na ní kolem jedenácté hodiny odjížděl. „V souvislosti s případem muže hledáme a pokud ho někdo poznává, prosíme, aby se ozval na 158. Uvítáme i informace, jestliže někdo ví, kde by čtyřkolka mohla být,“ řekl Daněk.

Speciálně upravených tříkolek v Česku moc není, a proto je velmi pravděpodobné, že ji někdo zahlédl. Pokud policisté pachatele najdou, hrozí mu v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

Tagy: