Skupina cizinců v Praze brutálně zbila náhodné kolemjdoucí. Hlavní agresor utekl do zahraničí

Sanitka s majáky

Policie hledá hlavního aktéra napadení na Černém Mostě

Kriminalisté už znají jména čtyř z pěti útočníků, kteří na Černém Mostě koncem minulého roku surově zbili dvojici náhodných mužů. Jednoho z nich agresoři i oloupili. Vyšetřovatelé stále pátrají po hlavním aktérovi, který měl utéct do zahraničí. Zbývá také objasnit motiv útoku.

Najít aktéry incidentu nebylo jednoduché. Útok na Černém Mostě v Bryksově ulici kamery nezachytily a bezprostředně po něm policisté neznali ani jejich popis. Podoby agresorů získali detektivové až během vyšetřování z různých míst. „Pražským kriminalistům se ve spolupráci se strážníky městské policie podařilo ztotožnit celkem čtyři z pěti aktérů události,“ potvrdila pro CNN Prima NEWS mluvčí Policie ČR hl. m. Prahy Kristýna Soukupová.

ČTĚTE TAKÉ: Zvrat v případu zřícené rozhledny s dětmi na Děčínsku. Policie zahájila trestní stíhání

Strážníci totiž den před incidentem skupinku cizinců kontrolovali. V médiích je pak poznali a hned věděli, o koho jde. „V současné chvíli stále probíhá vyšetřování, kdy jeden z podezřelých je mladší osmnácti let, proto se k věci nebudeme víc vyjadřovat,“ doplnila Soukupová.

Skupinka měla dvojici mužů napadnout bez jakéhokoliv varování. Oba dostali pěstí do hlavy a schytali kopance do těla. Agresory nezastavilo ani to, že 50 metrů od místa útoku je policejní služebna. Surovou bitku utnul kriminalista v civilu: „Zvolil jsem volbu první pomoci. Chtěl jsem zajistit jejich životní funkce. Kolemjdoucí jsem požádal, aby zavolali na záchranku,“ popsal pro CNN Prima NEWS.

„Jeden z pachatelů na závěr ještě vytáhl z kapsy poškozeného peněženku, ze které odcizil platební kartu,“ popsala Soukupová pro CNN Prima NEWS již dříve. Podle kriminalisty byli napadení muži potlučení a v šoku. Oba dva navíc skončili v nemocnici.

Kriminalistům v současné době zbývá vyslechnout posledního a zároveň hlavního aktéra, vzhledem k tomu, že už je za hranicemi, to ale nebude jednoduché. Rovněž jim chybí určit motiv útoku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Surový útok v pražské restauraci: Cizinec napadl jednoho z hostů, nožem ho bodal do zad

Tagy:
policie útok Praha Černý Most Policie České republiky okres Děčín Strážnice na Moravě