Policie obvinila muže, který měl napadnout na Plzeňsku Ukrajinky. Žádá pro něj vazbu

Napadené Ukrajinky redakci CNN Prima NEWS líčily, jak útok probíhal.

Zmlácené ženy z Ukrajiny, pokračování

Policie začala stíhat osmačtyřicetiletého muže, který měl v Plasích na Plzeňsku zaútočit na dvě ženy ukrajinského původu. Muž je obviněn z ublížení na zdraví a výtržnictví. Policie pro něj požaduje vazbu a pokračuje v pátrání po dalších útočnících.

„Včerejšího dne jsme zahájili trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví. Zároveň bude dnešního dne v dopoledních hodinách z naší strany podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, informovala ve čtvrtek Policie ČR na sociální síti X.

K incidentu mělo dojít 13. srpna během poutě v Plasích na severním Plzeňsku. Dvě Ukrajinky, čtyřiatřicetiletá Lilia a její čtyřiačtyřicetiletá kamarádka Tetiana, seděly na chodníku a povídaly si, když u nich zastavilo auto. Řidič se jich měl zeptat, zda jsou z Ukrajiny. Když řekly, že ano, poodjel, ale po chvíli se k ženám, s nimiž byly na místě i jejich děti, vrátil a zaútočil na ně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brutální napadení Ukrajinek na Plzeňsku: Jedna skončila v bezvědomí, útočit měl řidič auta

„Nejdříve jsem dostala tři rány pěstí do tváře. Potom mě začal tahat za vlasy, abych vstala. Vzápětí se vrhl na Lily,“ popsala jedna z žen surový útok.

K muži se podle výpovědi žen měli přidat ještě další dva. Po jejich identitě policie pátrá: „Na ustanovení dalších podezřelých aktivně pracujeme. O dalším vývoji případu vás budeme informovat, jakmile to bude možné,“ informovala policie na sociální síti X.

Lilia skončila po útoku s rozbitým obličejem v nemocnici, podle lékařské zprávy utrpěla otevřenou zlomeninu čelisti a dále zlomeninu lícní kosti a nosních kůstek.

Více o napadení žen na Plzeňsku se dozvíte ve videu přiloženém níže.

Tagy: